Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League απέκτησε η Ντόρτμουντ, καθώς το βράδυ της Τετάρτης πέρασε νικηφόρα με 3-2 από την έδρα της Σεβίλλης, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16», την ώρα που η Πόρτο επικρατούσε με 2-1 της Γιουβέντους στο «Ντραγκάο», αποκτώντας τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στα προηιμτελικά.

Οι μέτριες εμφανίσεις της γερμανικής ομάδας στην Bundesliga δεν εμπόδισαν την Μπορούσια να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους προημιτελικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το οφείλει στο μέγιστο βαθμό στον Χάαλαντ. Με μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση, αυτή την φορά στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», ο Νορβηγός στράικερ με δύο γκολ και μία ασίστ οδήγησε τους «Βεστφαλούς» στο εμφατικό 3-2 επί της άκρως φορμαρισμένης Σεβίλλης, δίνοντας στην ομάδα του τεράστιο προβάδισμα στη ρεβάνς του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Με μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία ματς προερχόταν η Ντόρτμουντ, παρ΄ όλα αυτά επέστρεψε στις νίκες σε ένα πολύ καθοριστικό ματς.

Το «διπλό» των Γερμανών αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς επιτεύχθηκε απέναντι σε μία ομάδα που προερχόταν από 9 σερί νίκες σε επίσημα ματς επί ισπανικού εδάφους (στις 7 τελευταίες, μάλιστα, δεν είχε δεχτεί ούτε γκολ!), ενώ και στην φάση των ομίλων του Champions League γνώρισε μόλις μία ήττα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Από εκεί και πέρα, μίνι-έκπληξη σημειώθηκε στο «Ντραγκάο», όπου η Πόρτο διατήτησε την καλή παράδοση απέναντι στις ιταλικές ομάδες (έχει απολογισμό 5-3-1 στα τελευταία 9 εντός έδρας ματς μετά το σημερινό) επικρατώντας με 2-1 της Γιουβέντους, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα από πορτογαλική ομάδα μετά από 5 θετικά αποτελέσματα που προερχόταν (4-1-0).

Πέρυσι η «Μεγάλη Κυρία» στην φάση των νοκ-άουτ αγώνων είχε αποκλειστεί από την Λιόν κι εφέτος κινδυνεύει να πάθει το ίδιο από τους «Δράκους», ωστόσο, το γκολ του Κιέζα στο φινάλε την κράτησε ζωντανή εν όψει του δεύτερου αγώνα στο Τορίνο στις 9 Μαρτίου.

Οι γηπεδούχοι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο «χτύπησαν» σε δύο καθοριστικά σημεία του αγώνα, στο 2΄ με τον Ταρέμι και στο 46΄ με τον Μαρέγκα, αιφνιδιαζοντας πλήρως το συγκρότημα του Αντρέα Πίρλο, που γλίτωσε τα χειρότερα με το τέρμα που πέτυχε στο 84΄.

 

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League έχουν ως εξής:

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 1-4

(28΄πεν. Μέσι – 32΄,65΄,85΄ Μπαπέ, 70΄ Κιν)

Λειψία (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 0-2

(53΄ Σαλάχ, 58΄ Μανέ)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 2-1

(2΄ Ταρέμι, 46΄ Μαρέγκα – 83΄ Κιέζα)

Σεβίλλη (Ισπανία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-3

(7΄ Σούσο, 84΄ Ντε Γιονγκ – 19΄ Νταχούντ, 27΄,43΄ Χάαλαντ)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 23/02

Λάτσιο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 23/02

Αταλάντα (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 24/02

Γκλάντμπαχ (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 24/02

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 9,10,16 και 17 Μαρτίου.

Πόρτο-Γιουβέντους 2-1

 

 

 

ΠΟΡΤΟ: Μαρτσέσιν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Κορόνα (90’+1′ Λουμ), Οτάβιο (57′ Λουίς Ντίας), Ολιβέιρα (90’+1′ Φρ. Κονσεϊσάο), Ουρίμπε, Μαρεγκά, Ταρεμί (66′ Γκρούγιτς).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι (34′ λ. τρ. Ντεμιράλ), Σάντρο, Κιέζα, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, ΜακΚένι (63′ Μοράτα, Κουλουσέβσκι (77′ Ράμσεϊ), Ρονάλντο.

Σεβίλλη-Ντόρτμουντ 2-3

 

 

 

 

 

ΣΕΒΙΛΛΗ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Εσκουδέρο, Χορδάν (72′ Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Φερνάντο, Ράκιτιτς (46′ Γκούντελι), Σούσο (60′ Ντε Γιόνγκ), Πάπου Γκόμες (60′ Τόρες), Εν-Νεσίρι (60′ Μουνίρ).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μπάουθα, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Ντάχουντ, Τζαν, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Σάντσο, Χάαλαντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης