Ο ελληνικής καταγωγής, Κρις Νίκου, είναι ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας (FFA).
Ο δικηγόρος από τη Μελβούρνη ήταν ένα από τα τέσσσερα νέα μέλη που εξελέγησαν σήμερα στο διευθυντικό συμβούλιο της FFA, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας στο Σίδνεϊ.
Μετά τη γενική συνέλευση, οι διευθυντές συνεδρίασαν και εξέλεξαν τον Κρις Νίκου ως νέο πρόεδρο και τη Χέδερ Ριντ ως αναπληρώτρια πρόεδρο.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Νίκου δήλωσε ότι είναι σπουδαία τιμή η ανάληψη της προεδρίας της ομοσπονδίας. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα μέλη του νέου συμβουλίου με μια ανανεωμένη αίσθηση σκοπού για το σύνολο του αθλήματος.
Η σημερινή ετήσια γενική συνέλευση είναι μια καθοριστική στιγμή για το άθλημά μας. Η διευρυμένη συνέλευση “μίλησε” και τώρα συγκεντρωνόμαστε ως ποδοσφαιρική κοινότητα για να αρχίσει μια νέα εποχή για το άθλημά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο άλλοτε διευθυντής των Μέλμπουρν Βίκτορι, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η αύξηση του αριθμού των ομάδων ενόψει της νέας σεζόν στην A-League (σ.σ. μέχρι στιγμής μετέχουν δέκα ομάδες στο πρωτάθλημα) είναι η πρώτη προτεραιότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Νίκου διαδέχεται στην προεδρία της FFA τον Στίβεν Λόουι, ο οποίος είχε αναλάβει τα «ηνία» της ομοσπονδίας το 2015, όταν πήρε τη… σκυτάλη από τον πατέρα του, Φρανκ, που κατείχε το εν λόγω πόστο από το 2003.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης