Παπαστάμος: «Βασική επιδίωξη παραμένουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 20:43
Παπαστάμος: «Βασική επιδίωξη παραμένουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Για επαναπροσδιορισμό στόχων έκανε λόγο ο Απόστολος Παπαστάμος, μετά την απόφαση της ΔΟΕ να αναβάλλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής, που πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στους έφηβους, πετυχαίνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. μικτή ατομική, έβαλε υποχρεωτικά... άνω τελεία στην προετοιμασία του και περιμένει τις εξελίξεις για να καταρτίσει εκ νέου το πρόγραμμά του.

«Οι στόχοι μας θα επαναπροσδιοριστούν μόλις με το καλό γυρίσουμε στις προπονήσεις. Βασική επιδίωξη είναι πάντα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Θεωρώ ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η καλύτερη λύση που μπορούσε να παρθεί, καθώς βλέπουμε σε γειτονικές χώρες οι κοινωνίες να θρηνούν χιλιάδες νεκρούς.

Οι προπονήσεις των περισσότερων αθλητών σταμάτησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία, οπότε η αναβολή ήταν αναμενόμενη», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο 19χρονος αθλητής και συμπλήρωσε:

«Προβληματισμοί υπάρχουν αρκετοί για τη νέα χρονιά, αλλά πρώτα πρέπει να προσέξουμε την υγεία μας και αυτή των συνανθρώπων μας και να μείνουμε σπίτι. Η συμβουλή μου είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειές μας κάνοντας δημιουργικά πράγματα στο σπίτι».

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 20:43