Έγραψε ιστορία ο νεαρός Σουηδός, Άρμαντ Ντουπλάντις στο επί κοντώ. Ο 20χρονος άλτης με 6.17μ (στη 2η προσπάθεια) σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Τόρουν της Πολωνίας και κατέρριψε το προηγούμενο του Γάλλου Ρενό Λαβιλενί (6.16μ από τον Φεβρουάριο του 2014 στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας).

Στο Τόρουν βρέθηκαν και δύο Έλληνες πρωταθλητές, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο πρώτος συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις του, αφού ξεπέρασε τα 5.52μ. με τη δεύτερη προσπάθεια και κατέλαβε την πέμπτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπειρος αθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5.32μ, ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα και μετά τα 5.52μ έχασε οριακά την προσπάθεια στα 5.62μ.

Ο Καραλής δεν κατάφερε να αγωνιστεί, καθώς σε ένα από τα δοκιμαστικά έπεσε στη βαλβίδα κι ένιωσε μια μικρή ενόχληση στο πόδι του και δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του. Ο Φιλιππίδης θα δώσει τον επόμενο αγώνα στο ISTAF του Βερολίνου στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ ο Καραλής έχει προγραμματίσει την επόμενη εμφάνιση του για την Τρίτη (11/2) στο Λοτζ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης