Ο Καναδάς «έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μη στείλει ομάδες» αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Οι δύο επιτροπές «καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» να λάβουν την απόφαση «να αναβληθούν οι Αγώνες για έναν χρόνο» επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωσή τους, κάτι που, όπως αναφέρεται, υποστηρίζουν επίσης επιτροπές των αθλητών, εθνικοί αθλητικοί οργανισμοί και η κυβέρνηση του Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως μετά τον Καναδά ήρθε η σειρά της Αυστραλίας και της Πολωνίας να ανακοινώσουν στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι δεν προτίθενται να στείλουν τους αθλητές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων του κορωνοϊού, οι Πολωνοί αθλητές έχουν όλο και λιγότερες επιλογές προετοιμασίας» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας και πρόσθεσε:

«Η αβεβαιότητα είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δεν επιτρέπει στους αθλητές να προετοιμαστούν σωστά για τους Αγώνες, που είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοια τοποθέτηση έγινε και από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης