Ένα δώρο που θα το… εκτιμήσει έλαβε ο Πάπας Φραγκίσκος από τον πρωθυπουργό της Γαλλίας. Ο Ζαν Καστέξ δώρισε στον ποντίφικα, ο οποίος κατάγεται από την Αργεντινή και είναι γνωστός ποδοσφαιρόφιλος, μια υπογεγραμμένη φανέλα του διάσημου συμπατριώτη του, Λιονέλ Μέσι, μέσα σε κορνίζα.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έκανε αυτό το δώρο στον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ύστερα από ιδιωτικές συνομιλίες διάρκειας 35 λεπτών που είχαν οι δύο άνδρες στο Βατικανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είναι γεννημένος στο Μπουένος Αϊρες και υποστηρίζει τη Σαν Λορέντζο, έχει συναντήσει τον 34χρονο άσο της Παρί Σεν Ζερμέν και τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Εκτός από τη φανέλα με το νούμερο 30 που φοράει ο «ψύλλος» στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Καστέξ δώρισε στον ποντίφικα και ένα αντίγραφο της έκδοσης του 1836 από την Παναγία των Παρισίων του Βίκτορος Ουγκώ. Ο Καστέξ επισκέφθηκε το Βατικανό και τη Ρώμη για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στη Γαλλία και την Αγία Έδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης