Στίβος: Ο Μπεκέλε διέθεσε το ξενοδοχείο του για ασθενείς με κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, 17:33
Στίβος: Ο Μπεκέλε διέθεσε το ξενοδοχείο του για ασθενείς με κορωνοϊό

Αρωγός στη μάχη των αρχών της χώρας του ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού στάθηκε ο Κενενίσα Μπεκέλε, καθώς διέθεσε το ξενοδοχείο του στα προάστια της Αντίς Αμπέμπα για τη νοσηλεία ασθενών του Covid-19.

Σε συνέντευξή του στο «BBC Sport Africa», ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε 5.000μ. / 10.000μ., είπε: «Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη. Ανησυχώ για το μέλλον. Ανησυχώ για το λιμό που ακολουθεί. Βρισκόμαστε σε καραντίνα στην Αιθιοπία, αλλά η διαμονή μέσα στο σπίτι είναι μια πολυτέλεια που πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά».

Εν τω μεταξύ, ο 38χρονος Αιθίοπας συνεχίζει να προπονείται, διανύοντας 20-25 χιλιόμετρα κάθε πρωί σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι του και με ενδυνάμωση σε γυμναστήριο, έχοντας ως στόχο τον Μαραθώνιο του Λονδίνου που έχει προγραμματιστεί εκ νέου για τις 4 Οκτωβρίου.

«Το τρέξιμο είναι η ζωή μου και μου πρόσφερε ήδη τόσα πολλά. Σίγουρα δεν έχω ακόμη ολοκληρώσει την καριέρα μου. Έμαθα να είμαι υπομονετικός, γιατί στην καριέρα μου είχα περιόδους με σοβαρά προβλήματα τραυματισμού. Από το ταπεινό μου παρελθόν, έμαθα να ξεπερνάω τις δυσκολίες. Δεν τα παρατάω ποτέ», επεσήμανε ο Μπεκέλε, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους δρομείς όλων των εποχών.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, 17:39