«Ο θάνατος ενός θεού»… Αυτές είναι οι λέξεις που επέλεξε ιστορική γαλλική αθλητική εφημερίδα, L’ Equipe, για την πρώτη της σελίδα την Πέμπτη 26/11. Η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα αποτέλεσε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο σε λίγα λεπτά. Και σήμερα η εικόνα του με τη φανέλα της Αργεντινής βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη που έκανε γνωστή την τραγική είδηση, η εφημερίδα της Αργεντινής El Clarin έγραψε «παγκόσμια θλίψη» με μία φωτογραφία στην οποία ο Μαραντόνα χαμογελάει καθώς σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Είδα τον Μαραντόνα. Το ποδόσφαιρο κλαίει για τον κορυφαίο όλων» επέλεξε η ιταλική Gazzetta dello Sport στο πρωτοσέλιδό της, ενώ η γαλλική Le Monde -μετά την Equipe- αναφέρθηκε στον θάνατο του «θεού του ποδοσφαίρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική Sun έγραψε απλώς: «Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή», η ισπανική εφημερίδα As: «D1OS muerte (πέθανε)», ενώ για τίτλο η ισπανική Marca επέλεξε τις δηλώσεις του: «Αν πεθάνω και ξαναγεννηθώ θα ήθελα πάλι να ήμουν ποδοσφαιριστής».

Πρώτο θέμα και στον βρετανικό Independent: «Μαραντόνα, μία προβληματική ιδιοφυία». «Στα χέρια του θεού» έγραψε η Daily Mirror, οι Times έγραψαν στην πρώτη τους σελίδα «Εκατομμύρια θρηνούν για τον θάνατο του Μαραντόνα», η ισπανική El Pais «Πέθανε ο Μαραντόνα, ένας θεός του ποδοσφαίρου», ενώ η επίσης ισπανική ABC, έγραψε απλώς «Ντιέγκο», με μία ολοσέλιδη φωτογραφία του που τον δείχνει με το παγκόσμιο κύπελλο του 1986.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης