Ο Φάμπιο Καναβάρο επιστρατεύει τους ποδοσφαιρικούς θριάμβους του ιταλικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να εμπνεύσει τους συμπατριώτες του, σε μία «αδιαίρετη ενότητα» ενάντια στη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.

Έχοντας υπάρξει από τους καλύτερους αμυντικούς που ανέδειξε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο Καναβάρο κάνει πλέον προπονητική καριέρα στην Κίνα με την Γκουανγκζού Εβεργκράντε, στη χώρα απ΄ όπου ο Covid-19 άρχισε το θανατηφόρο ταξίδι του ανά την υφήλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας πλήρη γνώση και τραυματική εμπειρία για τις συνέπειες του κορωνοϊού, ο Καναβάρο συνέταξε μία ανοικτή επιστολή, την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα «The Players Tribune».

Απευθυνόμενος στους Ιταλούς, ο βραβευμένος με την «Χρυσή Μπάλα» του 2006, Καναβάρο, γράφει: «Συχνά με ρωτούν γιατί η Ιταλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν το κερδίσαμε γιατί ήμασταν τυχεροί, αλλά επειδή ήμασταν η καλύτερη ομάδα και επειδή πιστεύαμε ότι θα νικήσουμε. Εμείς, ως χώρα, ακριβώς αυτή τη στιγμή, πρέπει να έχουμε αυτό το αίσθημα αδιαίρετης ενότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν μπορώ να περιγράψω το φρικτό συναίσθημα που αισθάνομαι ότι βλέπω την Ιταλία να πάσχει τόσο πολύ, βλέποντας τόσες πολλές ζωές χαμένες κάθε ημέρα.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο να μιλάμε για τον αθλητισμό σε μια περίοδο όπως αυτή, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα στην Ιταλία. Όταν παίζει η εθνική ομάδα, ο καθένας αισθάνεται μέρος της και είμαστε όλοι ενωμένοι. Και όταν οι Ιταλοί είναι ενωμένοι, είμαστε αποτελεσματικοί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης