Οι Λος Άντζελες Κλίπερς άφησαν ελεύθερο τον δύο φορές All-Star Γιοακίμ Νόα, γεγονός που ίσως σηματοδοτήσει το τέλος της 13χρονης καριέρας του στο ΝΒΑ, όπως δήλωσε ο ατζέντης του, Μπιλ Ντάφι, στο ESPN.

Ο έμπειρος άσος με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς δημιούργησε τη φήμη του ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τι θαυμάσια καριέρα για τον Γιοακίμ… Ξεκίνησε με δύο εθνικούς τίτλους στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, το βραβείο του καλύτερου αμυντικού στο ΝΒΑ για να εξελιχθεί τελικά σε έναν από τους πιο παθιασμένους, ενθουσιώδεις παίκτες που έπαιξαν ποτέ στο άθλημά μας» ανέφερε ο Ντάφι στο ESPN την Τρίτη το βράδυ. «Ήταν τιμή μου να εκπροσωπώ τον Γιοακίμ στο ταξίδι του» συμπλήρωσε.

Ο Νόα, γιος του Γάλλου πρώην πρωταθλητή του τένις, Γιάνικ Νόα, οδήγησε τους Φλόριντα Γκέιτορς σε συνεχόμενα εθνικά πρωταθλήματα προτού επιλεγεί στην ένατη θέση του draft του 2007 από τους Σικάγο Μπουλς.

Τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του Νόα ήταν στους «ταύρους», ενώ δύο φορές ήταν στο All-Star (2013 και 2014). Παράλληλα ο Νόα ήταν μέλος της καλύτερης αμυντικής ομάδας τρεις φορές, ενώ αναδείχθηκε και ο κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς τη σεζόν 2013/14.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνη τη σεζόν ήταν και μέλος της κορυφαίας πεντάδας του πρωταθλήματος έχοντας μέσο όρο 12,6 πόντους, 11,3 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 1,5 μπλοκ και 1,2 κλεψίματα.

Ο Νόα, που είχε κατά μέσο όρο 8,8 πόντους, 9,0 ριμπάουντ και 1,3 μπλοκ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει επίσης φορέσει τις φανέλες της Νέας Υόρκης, του Μέμφις και των Κλίπερς στις 13 σεζόν του.

Οι τραυματισμοί του κόστισαν πολλά παιχνίδια στο τέλος της καριέρας του, περιορίζοντάς τον σε 129 παιχνίδια από τη σεζόν 2015-16. Μάλιστα μετά την τετραετή συμφωνία των 72 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Νικς το 2016, ο Νόα έπαιξε συνολικά 53 παιχνίδια σε δύο σεζόν.

Ο 35χρονος άσος υπέγραψε συμβόλαιο 10 ημερών με τους Κλίπερς πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού και έπαιξε πέντε παιχνίδια κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης σεζόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης