Με τον φόβο για την έξαρση του κορωναϊού να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο οι αθλητικές διοργανώσεις ανά την υφήλιο καταστρώνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα και το NBA έστειλε υπόμνημα στις ομάδες, με το οποίο τις καλεί να αρχίσουν να «αναπτύσσουν» πλάνα για τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς να παρευρίσκονται σε αυτούς φίλαθλοι ή εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το «ESPN» και το «The Athletic», το υπόμνημα συμβουλεύει τις ομάδες να έχουν έτοιμα σχέδια, σε περίπτωση που «θα γινόταν αναγκαίο να διεξαχθεί ένα παιχνίδι με μόνο το απαραίτητο προσωπικό να είναι παρόν».

Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το να παρευρίσκεται μόνο το απαραίτητο προσωπικό σημαίνει ότι οι φίλαθλοι και οι εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ εκείνους, στους οποίους θα επιτρέπεται η είσοδος στους αγώνες.

Σύμφωνα με τον Σαμς Χαράνια του «The Athletic», το NBA έστειλε επίσης στις ομάδες υπενθύμιση για τους υφιστάμενους κανόνες του πρωταθλήματος αναφορικά με αναβολές και ματαιώσεις αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα το NBA συμβούλευσε τους παίκτες να περιορίσουν την επαφή με τους φιλάθλους λόγω της ανησυχίας για την έξαρση του κορωνοϊού.

Παράλληλα, τους πρότεινε να χρησιμοποιούν τις γροθιές τους αντί να κάνουν «high-five» με τους φιλάθλους και να αποφεύγουν να πιάνουν ο,τιδήποτε τους δίνουν οι φίλαθλοι, όπως στυλούς και φανέλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης