Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν, οι οποίοι έφτασαν σε triple double, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επικράτησαν στο Πόρτλαντ τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) με 119-117 των Μπλέιζερς στην παράταση και κάνοντας το 4-0 στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ.

Οι «πολεμιστές» πλέον θα περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα είναι η νικήτρια ομάδα στους τελικούς Ανατολής, όπου -ως γνωστόν- οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο προηγούνται με 2-1 στη σειρά των αγώνων τους με τους Ράπτορς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γουόριορς προκρίνονται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς του ΝΒΑ, κάτι που είχαν καταφέρει στο παρελθόν μόνο οι Μπόστον Σέλτικς.

Οι Μπλέιζερς, πριν τελικά… σκουπιστούν από τους περυσινούς πρωταθλητές με πέντε αναπάντητους πόντους, ισοφάρισαν σε 111-111 και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Εκεί, ωστόσο, οι «πολεμιστές» αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και, αξιοποιώντας τις σαφώς περισσότερες λύσεις τους, έφτασαν στη νίκη και στο 4-0 στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στεφ Κάρι είχε 37 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν 18 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Έτσι οι δυο τους έγιναν το πρώτο ζευγάρι συμπαικτών στην ιστορία του ΝΒΑ που έκανε triple-double σε αγώνα των playoffs.

Κορυφαίος για τους Μπλέιζερς ήταν ο Μέγερς Λέοναρντ που σημείωσε 30 πόντους, ενώ σε double double έφτασε ο Ντάμιαν Λίλαρντ με 28 πόντους και 12 ασίστ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης