Ο Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης σπρίντερ, Γιόχαν Μπλέικ, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρά να εμβολιαστεί για τον COVID-19.

«Μένω σταθερός, δεν θέλω το εμβόλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα της χώρας του «Jamaica Gleaner», μετά από  αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο εθνικό στάδιο της Τζαμάικα το Σάββατο, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «AS».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα προτιμούσα να χάσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά να κάνω το εμβόλιο. Είμαι χαρούμενος», επιβεβαίωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 4×100 μέτρα στο Ρίο 2016, αλλά χωρίς να εξηγήσει το γιατί. 

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά έχω τους λόγους μου», τόνισε ο 31χρονος αθλητής, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στον αγώνα των 200 μέτρων το Σάββατο.

Ο Μπλέικ είναι ο δεύτερος ταχύτερος σπρίντερ στην ιστορία των 100 και 200 μέτρων, με 9,69 και 19,29 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν πάντως ήδη αναφέρει ότι δεν θα αναγκάσουν τις χώρες να εμβολιάσουν τους αθλητές τους για τους Αγώνες, αλλά ορισμένες Ολυμπιακές Επιτροπές έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις πρώτες δόσεις, όπως η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Σερβία, το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη. 

Η Γερμανία, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι δεν θα ζητήσουν να έχουν προτεραιότητα. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπλέικ είχε ήδη εκφράσει την αντίθεσή του με τους εμβολιασμούς από τις αρχές Φεβρουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης