Tην αποφαση να αρχίσουν απεργία από τη Δευτέρα (12/8) έλαβαν οι διεθνείς παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ενώ απομένουν 18 ημέρες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 στην Κίνα, οι Ιβοριανοί αποφάσισαν να αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο για τη μη καταβολή του πριμ συμμετοχής, αλλά και της ιατρικής ασφάλισης των παικτών από την Ομοσπονδία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της Ακτής Ελεφαντοστού, Έντι Γκάι Λάντρι, δήλωσε σχετικά: «Από τη Δευτέρα (12/8) βρισκόμαστε σε απεργία. Δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά που μας έχουν υποσχεθεί πριν την προετοιμασία. Έχει περάσει ένας μήνας. Μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν το μισό πριμ, αλλά ο μάνατζερ ταξίδεψε στη Μαδρίτη να μας βρει και δεν μας έδωσε τίποτα. Απαιτούμε όλα τα λεφτά της ασφάλειας για την προετοιμασία, αλλά και τα λεφτά για την διαμονή στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Εν συνεχεία, ο Λάντρι υποστήριξε ότι οι παίκτες καλύπτουν οι ίδιοι τα ιατρικά έξοδά τους: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε και καλύπτουμε μόνοι μας τα ιατρικά μας έξοδα. Φύγαμε από το Αμπιτζάν χωρίς να έχει προβλεφθεί φαρμακευτική περίθαλψη. Ελπίζουμε να έρθει στην ώρα της, επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις τραυματίες. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε πιο σοβαρούς τραυματισμούς. Χρειάζεται να συναναστρεφόμαστε με ερασιτέχνες. Υποτίθεται ότι προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να ενεργοποιηθούν αυτοί που χρειάζεται».

Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει κληρωθεί στον Α΄ Όμιλο, μαζί με τις Κίνα, Πολωνία και Βενεζουέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης