Πλησιάζοντας το 41ο έτος της ηλικίας του και 20 χρόνια μετά τη κατάκτηση του μοναδικού πρωταθλήματός του με την Μπαρτσελόνα, ο Πάου Γκασόλ πήρε για δεύτερη φορά τον τίτλο στην ACB, καθώς η «Μπάρτσα» επικράτησε με 92-73 της Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη (15/6) στον δεύτερο αγώνα των τελικών του πρωταθλήματος.

Ο αειθαλής άσος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ των Καταλανών ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς με 27 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε νικήσει άνετα και στο πρώτο παιχνίδι (89-75), κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ο Γκασόλ, που μάλλον έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», επέστρεψε τον Φεβρουάριο στην ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων μέχρι τις αρχές Απριλίου λόγω τραυματισμού.

Πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2009 και το 2010, ο Γκάσολ αποφάσισε να επιστρέψει στη Βαρκελώνη για να προσπαθήσει να κερδίσει την Ευρωλίγκα (η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στον τελικό από την Αναντολού Εφές) αλλά και για να επιστρέψει σε φόρμα προκειμένου να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης