Λίγες ώρες αφού τον ανακοίνωσε, η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχτηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημά της, τον Κρις Τζόουνς.

Ο 27χρονος πόιντ γκαρντ, ο οποίος πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της τουρκικής Μπούρσασπορ, ήταν επιλογή του Έλληνα τεχνικού της Μακάμπι, Γιάννη Σφαιρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία» δήλωσε άμα τη αφίξει του στο Τελ Αβίβ ο Τζόουνς, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε για τον Αμερικανό: «Είναι ένας πόιντ γκαρντ που έχει ικανότητες να οργανώσει το παιχνίδι μας».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε ακόμη για τον Κρις Τζόουνς: «Ο Κρις είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης που μπορεί να σκοράρει και να πασάρει. Είναι ένας πόιντ γκαρντ που διαθέτει όλες τις ικανότητες, μπορεί να οργανώσει την ομάδα και το παιχνίδι μας.

Είναι στη σωστή ηλικία, αλλά βρίσκεται και σε άριστη κατάσταση, ώστε να κάνει το άλμα όχι μόνο στη Euroleague, αλλά και σε μία από τις ομάδες των πρώτων θέσεων της διοργάνωσης, όπως η Μακάμπι. Είμαι χαρούμενος με αυτή τη μεταγραφή και δεν έχω αμφιβολία πως θα ταιριάξει με τους υπόλοιπους παίκτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζόουνς τόνισε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ: «Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσαν η Μακάμπι, οι ιδιοκτήτες της, ο προπονητής και ο γενικός διευθυντής. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα. Αισθάνομαι έτοιμος και θα αρπάξω την ευκαιρία.

Είμαι ενθουσιασμένος που ανήκω πλέον σε έναν οργανισμό όπως η Μακάμπι και είμαι μέρος της παράδοσής της με στόχο να συνεχίσουμε την κατάκτηση τίτλων. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους φιλάθλους, να δω τα βίντεό τους και να ακούσω τις ιστορίες τους. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ για μία ομάδα με τόσο ενθουσιώδες και παθιασμένο κοινό όπως αυτό της Μακάμπι και νιώθω τυχερος που θα ζήσω αυτή την εμπειρία».

Στο τουρκικό πρωτάθλημα πέρυσι, ο Κρις Τζόουνς είχε 15,3 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 1,9 κλεψίματα και 6,8 ασίστ ανά αγώνα. Αναδείχτηκε 4ος στον πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στο τουρκικό πρωτάθλημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης