Τον αποκλεισμό από τον πρώτο κιόλας γύρο του Australian Open γνώρισε την Τρίτη η Μαρία Σάκκαρη.

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα τενίστρια, στην πρεμιέρα της στη Μελβούρνη, ηττήθηκε από την Κριστίνα Μλαντένοβιτς με 6-2, 0-6, 6-3, κι έτσι αποχαιρέτησε πρόωρα το φημισμένο τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλίδα στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Χίμπινο, η οποία νίκησε 2-1 σετ τη Σάρμα.

Ο αγώνας

Η Σάκκαρη έκανε κακή εκκίνηση στο ματς, σπαταλώντας την ευκαιρία να φτάσει στο break με το… καλημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο λάθη στο φόρχαντ και ένα στο μπάκχαντ κόστισαν στην Ελληνίδα τενίστρια, η οποία, αν και είχε τριπλό μπρέικ πόιντ στο πρώτο game, εντέλει είδε την αντίπαλό της να κάνει το 1-0 στο ματς.

Μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την πρωταθλήτριά μας, καθώς ό,τι δεν πέτυχε εκείνη το κατάφερε η Γαλλίδα.

Η Μλαντένοβιτς έκανε break, εκμεταλλευόμενη το μουδιασμένο ξεκίνημα της Μαρίας και διπλασίασε τα games της, ενώ, κρατώντας το σερβίς της, έφτασε στο 3-0.

Το τέταρτο game βάφτηκε σε ελληνικό φόντο, με τη Σάκκαρη να ανοίγει λογαριασμό, για να μειώσει σε 3-2 στη συνέχεια με love game στο σερβίς της αντιπάλου της.

Πάντως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Κι αυτό γιατί η Γαλλίδα την πλήρωσε με το ίδιο… νόμισμα, κάνοντας break στο break, ενώ, σπάζοντας για τρίτη φορά το σερβίς της στο πρώτο σετ, έκανε το 6-2, κατακτώντας έτσι το σετ.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη συνήλθε και ήταν σαρωτική. Δύο break στα πρώτα τρία game επιβεβαίωσαν την αγωνιστική μεταμόρφωση της Μαρίας, η οποία, έχοντας πλέον το μομέντουμ, έφτασε με love service game στο 4-0.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έχοντας ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της, η οποία σαφέστατα είχε κλονιστεί από την αναιμική της αρχή στο ματς, κατάφερε να σπάσει για ακόμη μία φορά το σερβίς της αντιπάλου της, πριν φτάσει στο εμφατικό 6-0, με το οποίο ισοφάρισε 1-1 τα σετ.

Παρ΄ ότι η Σάκκαρη φάνηκε να έχει πλέον τον έλεγχο του αγώνα το ξεκίνημά της στο τρίτο σετ θύμισε αυτό που είχε στο ξεκίνημα του ματς. Έτσι η ανατροπή της έμεινε στη… μέση, καθώς δεν κατάφερε να κάνει το 2-1 στα σετ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πληρώνοντας ένα κακό service game, είδε τη Γαλλίδα να κάνει το break και να φτάνει με συνοπτικές διαδικασίες στο 3-0.

Εν συνεχεία η Μαρία μείωσε σε 3-1 και αργότερα σε 4-2, ωστόσο το πολυπόθητο break, που θα την έβαζε γερά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, δεν ήρθε ποτέ.

Η Μλαντένοβιτς κράτησε το σερβίς της και διεύρυνε το προβάδισμά της σε 5-2, ενώ, παρά την προσπάθεια της Σάκκαρη (έκανε το 5-3), έφτασε τελικά στην κατάκτηση και του έκτου game, που της χάρισε τη νίκη και σήμανε τον αποκλεισμό της Ελληνίδας τενίστριας από τη συνέχεια του τουρνουά.

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης