«Ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης στα τελικά του EURO 2020 έμεινε η Αρμενία, η οποία μετά από σπουδαία εμφάνιση επικράτησε στο Γερεβάν της Βοσνίας με 4-2, για την 6η αγωνιστική του 10ου προκριματικού ομίλου, όπου συμμετέχει και η εθνική Ελλάδας.

Ο Μχιταριάν άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Τζέκο να «απαντά» δέκα λεπτά αργότερα (13΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1-1 παρέμεινε ως τα μέσα του β΄ ημιχρόνου, όταν ξανά ο Μχιταριάν έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (66΄). Η Βοσνία αντέδρασε και πάλι άμεσα με τον Γκόγιακ στο 70΄, αλλά στο 77΄ ο Μχιταριάν έγινε από σκόρερ δημιουργός και ο Χαμπαρτσουμιάν έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Αρμενία.

Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν ψάχνοντας την ισοφάριση, αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν και ένα αυτογκόλ του Λόντσαρ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-2, δίνοντας μάλιστα στην ομάδα του και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας (στην πρεμιέρα η Βοσνία είχε επικρατήσει με 2-1).

Με τη σημερινή νίκη της, η Αρμενία ανέβηκε στην τρίτη θέση του 10ου ομίλου με εννέα βαθμούς, αφήνοντας τη Βοσνία στους επτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προνομιούχο δεύτερη θέση βρίσκεται με 12 βαθμούς η Φινλανδία, η οποία το βράδυ υποδέχεται στο Τάμπερε την πρωτοπόρο Ιταλία.

 

 

Αρμενία (Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς): Χαϊραπετιάν, Χαμπαρτζουμιάν, Χαρογιάν, Ισκανιάν, Μχιταριάν, Μκρτσιάν (75′ Γκριγκοριάν), Κ. Χοβνανισιάν (Αρμάν Χοβνανισιάν), Χοβσεπιάν (77′ Βαρντανιάν), Γκαζαριάν, Μπαρσεγκιάν, Ανταμιάν.

Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Κολάσινατς, Ζουκάνοβιτς, Μπίτσακσιτς, Τοντόροβιτς (85′ Μπάγιτς), Πιάνιτς, Μπέσιτς (80′ Λόντσαρ), Τσίμιροτ, Γκόγιακ, Βίσκα (64′ Ντούλγιεβιτς), Τζέκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης