Μοιάζει σαν να την έχει βάλει… σημάδι η ποδοσφαιρική μοίρα την ημερομηνία της 25ης Νοεμβρίου, για να παίρνει απ’ τη ζωή τα σπουδαιότερα «τέκνα» της.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα «έφυγε» σήμερα (25/11) από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, μετά από καρδιακή ανακοπή, «βυθίζοντας» στο πένθος τους λάτρεις του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραγική ειρωνεία; Ίδια μέρα, πριν από ακριβώς 15 χρόνια πέθανε στα 59 του και ο σπουδαίος Βορειοϊρλανδός επιθετικός Τζορτζ Μπεστ, ένας απ’ τους σπουδαιότερους επιθετικούς όλων των εποχών, έπειτα από χρόνια προβλήματα υγείας, που του δημιούργησε η… υπερβολική του αγάπη στο αλκοόλ.

Ακόμη πιο σημαδιακό; Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια «έφυγε» απ’ τη ζωή σε ηλικία 90 ετών και ο Φιντέλ Κάστρο, επιστήθιος φίλος επί χρόνια του Μαραντόνα και μία απ’ τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H φιλία του Μαραντόνα με τον Φιντέλ Κάστρο

Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου, είχε σε τεράστια εκτίμηση τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όπως και ο Αργεντινός σούπερ-σταρ είχε μεγάλο σεβασμό στη φυσιογνωμία του Κουβανού ηγέτη. Μέσα στα χρόνια οι δύο άνδρες ανέπτυξαν μία ισχυρή φιλία που κράτησε μέχρι και τον θάνατο του πρώτου.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ επισκέφτηκε την Κούβα, για πρώτη φορά το 1987 και από τότε δημιούργησε μία στενή σχέση με τον Κουβανό ηγέτη.

Σε αρκετές από τις επισκέψεις του στο νησί, έδωσε πολλές σημαντικές φανέλες στον Κάστρο, όπως αυτή που φορούσε στο ντεμπούτο του με την Ολντ Μπόις ή την εθνική Αργεντινής με τον αριθμό δέκα, φυσικά υπογεγραμμένες.

Ο Mαραντόνα ταξίδεψε πολλές φορές στην Κούβα, όπου μάλιστα τον Ιανουάριο του 2000, υποβλήθηκε σε διαδικασία απεξάρτησης, από τον εθισμό του στα ναρκωτικά στη διεθνή κλινική «La Pedrera».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης