Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα χονδροπάθειας και στα δύο του γόνατα, που εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό την κίνηση του, αντιμετωπίζει ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
Μάλιστα ο άνθρωπος που «μάγεψε» εκατομμύρια κόσμου με όσα έκανε μέσα στο γήπεδο, «μιλώντας» στη διάρκεια της καριέρας του στη «στρογγυλή θεά» αν δεν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει ακόμα και το φάσμα της αναπηρίας στα δυο του πόδια.
Αυτό αποκάλυψε ο Κολομβιανός γιατρός του, Χερμάν Οτσόα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Μαραντόνα έχει χρόνια και σοβαρή αρθρίτιδα και στα δύο του γόνατα, τα οποία πλέον δεν έχουν πλέον ίχνος από χόνδρο. Με άλλα λόγια τα οστά αγγίζουν το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα να προκαλείται πολύς πόνος, πρήξιμο και δυσκολία στην κίνηση.

Ξέρει κι ο ίδιος ότι η μόνη λύση είναι το χειρουργείο και η προσθετική χόνδρο, τα γόνατα του δεν έχουν άλλη λύση.
Δεν υπάρχει μόνιμο γιατρικό για την οστεοαρθρίτιδα, που αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να επιδεινώσει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση του ασθενή με διάφορα νευρολογικά προβλήματα. Ο Ντιέγκο ξέρει τι πρέπει να κάνει, έχουμε μιλήσει πολλές φορές.

Πρέπει να αποφεύγει το τρέξιμο, τα άλματα και άλλες κινήσεις που προκαλούν φθορά στα γόνατα. Ωστόσο, η μόνη λύση είναι να διορθώσει χειρουργικά το πρόβλημα, διότι σε λίγο καιρό ενδέχεται να μην μπορεί καν να περπατήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης