Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη η κλήρωση των ομίλων του Champions League της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.

Οι 32 συμμετέχουσες ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους σε έναν από τους οκτώ ομίλους, από τους οποίους φυσικά ξεχωρίζει ο τρίτος, στον οποίο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους τρία μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τις Μπάγερν Μονάχου, η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ, οι οποίες θα «κονταροχτυπηθούν» από την πρώτη φάση της διοργάνωσης των πρωταθλητών που αρχίζει στις 6-7 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα (λόγω Μουντιάλ) στις 1-2 Νοεμβρίου.

Οι τρεις ομάδες έχουν κατακτήσει συνολικά 14 τρόπαια, με την Μπάγερν να έχει 6, την «Μπάρτσα» 5 και τους «Νερατζούρι» 3. Μία από αυτές θα μείνει πρόωρα εκτός συνέχειας, ενώ η τέταρτη ομάδα του ομίλου είναι η τσεχική Βικτόρια Πλζεν.

Φυσικά αυτό συνέβη ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα επιστρέψει στο Μόναχο, όπου, φορώντας πια τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν, στην οποία ανήκε πρότινος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπουδαία ματς αναμένονται όμως και σε άλλους ομίλους, όπως στον 8ο όπου θα κληρώθηκαν μαζί οι Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους και στον 5ο όπου θα τεθούν αντιμέτωπες η Μίλαν και η Τσέλσι.

Αναλυτικά οι οκτώ όμιλο της διοργάνωσης:

1ος όμιλος: Άγιαξ, Λίβερπουλ, Νάπολι, Ρέιντζερς 

2ος όμιλος: Πόρτο, Ατλέτικο, Λεβερκούζεν, Μπριζ 

3ος όμιλος: Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Βικτόρια Πλζεν

4ος όμιλος: Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Τότεναμ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μαρσέιγ 

5ος όμιλος: Μίλαν, Τσέλσι, Σάλτσμπουργκ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ 

6ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σέλτικ 

7ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη, Ντόρτμουντ, Κοπεγχάγη 

8ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Μακάμπι Χάιφα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης