Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΑΠΟΕΛ στον πρώτο του αγώνα με τον Άγιαξ, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, και μολονότι άξιζε τη νίκη, έμεινε τελικά στη λευκή ισοπαλία (0-0) απέναντι στους Ολλανδούς στο «ΓΣΠ».

Οι πρωταθλητές Κύπρου, όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια τον «Αίαντα», ο οποίος στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, αλλά έχασαν και πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν κόντρα στους Ολλανδούς, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από αυτό το αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ, όπου οι «γαλαζοκίτρινοι» θα ψάξουν ανάλογη εμφάνιση με την αποψινή, προκειμένου να κάνουν την έκπληξη και να κατακτήσουν το εισιτήριο, που οδηγεί στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

 

Μετά το πρώτο τέταρτο, όταν και ο Άγιαξ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και είχε κλείσει στα καρέ του τους γηπεδούχους, το συγκρότημα του Ντολ ήλεγξε τον ρυθμό, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αρχίζοντας να απειλεί την εστία του Ονάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 30’ η ομάδα της Κύπρου «άγγιξε» το γκολ, όταν οι Τάαμαρι και Μπέζιακ άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο πρώτος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ του με το «μυτάκι» του ποδιού την έστειλε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ονάνα.

Οσο για τον Άγιαξ, απείλησε στο πρώτο ημίχρονο με το άστοχο σουτ του Τάντιτς, από καλή θέση, στο 36′.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αίαντας είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Φαν Ντε Μπέεκ να αστοχεί από κοντά.

Στη συνέχεια ο ψυχωμένος ΑΠΟΕΛ συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 57ο λεπτό είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Ονάνα να διώχνει αρχικά την μπάλα μετά το πλασέ του Αλτάμαρι, βλεποντας στη συνέχεια τον Μερκή να πιανει την καρφωτή κεφαλιά, σημαδεύοντας το δοκάρι της εστίας του.

Στο 70′ η ομάδα της Κύπρου βρέθηκε και πάλι μία ανάσα από το 1-0, ωστόσο ο γκολκίπερ του Αίαντα, που έδιωξε την μπάλα μετά το δυνατό σουτ του Σόουζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιαξ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαζραουί στο 80′.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Ζοαοζίνιο (82 Βιντιγκάλ), Μερκής, Ιωάννου, Γκέντσογλου, Σόουζα, Μάτιτς, Τάαμαρι, Μπέζιακ (68′ Γιάκολις), Πάβλοβιτς (68′ Χαλένιους).

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χανγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπεκ, Νέρες (72′ Χούντελαρ), Τάντιτς, Μαζραουί, Μπλιντ, Μαρίν (62′ Ντεστ), Μαρτίνεθ, Ζίγιεκ.

 

 

 

 

Στα άλλα δύο παιχνίδια η Μπριζ έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους, καθώς νίκησε εκτός έδρας με 1-0 την ΛΑΣΚ Λιντς. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Βανάκεν στο 10′ με πέναλτι.

Την ίδια ώρα η Σλάβια Πράγας έφευγε με το «διπλό» από τη Ρουμανία, καθώς επικράτησε με 1-0 της Κλουζ, χάρη σε γκολ του Μασοπούστ στο 28′.

Στη μάχη των πλέι οφ θα ριχτεί το βράδυ της Τετάρτης και ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ στο «Καραϊσκάκη» με στόχο να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 27-28 Αυγούστου.

Τα αποψινό αποτελέσματα:

ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ 0-0

ΛΑΣΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-1 (10′ Βανάκεν)

 

Κλουζ – Σλάβια Πράγας 0-1 (29′ Μάζοπουστ)

 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης:

22.00 Ολυμπιακός – Κρασνοντάρ (COSMOTE SPORT 2)

22.00 Γιουνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας (COSMOTE SPORT 3)

22.00 Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ρόζενμποργκ (COSMOTE SPORT 4)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης