Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ανακοίνωσε την Τρίτη (4/8) πως έθεσε σε καραντίνα τον διεθνή Γερμανό μέσο, Ναντιέμ Αμίρι, ο οποίος ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που διεγνώσθη θετικό στον κορονοϊό, δύο ημέρες πριν από τη ρεβάνς της γερμανικής ομάδας με την Ρέιντζερς για τους «16» του Europa League.

Ο 24χρονος μέσος είχε μία «μικρή επαφή» το Σάββατο με ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, όπως ανέφερε σε λιτή ανακοίνωσή της η Λεβερκούζεν. Ο παίκτης ενημέρωσε αμέσως την ομάδα, η οποία τον απομόνωσε από το υπόλοιπο γκρουπ, δίνοντάς του την οδηγία να μείνει για τουλάχιστον μία εβδομάδα στο σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμίρι θα χάσει το δεύτερο παιχνίδι με την ομάδα της Σκωτίας (3-1 υπέρ της Μπάγερ ο πρώτος αγώνας) και είναι αμφίβολο εάν θα προλάβει ακόμη και τον προημιτελικό του Europa League (εφόσον η γερμανική ομάδα «σφραγίσει» την πρόκρισή της) με αντίπαλο την Ίντερ ή τη Χετάφε, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

«Όλη αυτή η διαδικασία μας απέδειξε ότι τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν είναι άκρως αποτελεσματικά και οι παίκτες κατανοούν απόλυτα το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό και πως πρέπει να δράσουν» τόνισε ο αθλητικές διευθυντής της Μπάγερ, Ρούντι Φέλερ, και πρόσθεσε:

«Η συμπεριφορά του Ναντιέμ ήταν υποδειγματική και πολύ σημαντική για όλους. Ειδικά, εάν αναλογιστούμε πως το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί ξανά αύξηση στα κρούσματα στη Γερμανία. Αυτός είναι ο σωστός και υπεύθυνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης