Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες θητείας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Πίτερ Κράουτς ανακοίνωσε την αποχώρησή του σε ηλικία 38 ετών.

«Αν μου λέγατε στα 17 χρόνια μου, ότι θα έπαιζα σε Παγκόσμια Κύπελλα, σε τελικό Champions League, ότι θα κέρδιζα το κύπελλο Αγγλίας και θα σημείωνα 100 γκολ στην Premier League, θα απέφευγα να το συζητήσω. Είναι ένα απόλυτο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το θαυμάσιο αυτό άθλημα μου τα έδωσε όλα, είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω εκεί και να μείνω στο χώρο για τόσο πολύ καιρό», δήλωσε ο πανύψηλος (2.01μ) ποδοσφαιριστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να παίξει μέχρι τα 40 χρόνια του, αφού αισθάνεται αρκετά υγιής, αλλά δεν θα ήταν διατεθειμένος να περιοριστεί σε μια ομάδα σε ρόλο, όπου θα είχε τη δυνατότητα να αγωνίζεται μόνο για 10-15 λεπτά και να παραμένει το υπόλοιπο διάστημα στον πάγκο.

Ο βετεράνος στράικερ φόρεσε τις φανέλες των Τότεναμ, Λίβερπουλ, Πόρτσμουθ, Άστον Βίλα, Σαουθάμπτον και Στόουκ Σίτι, ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Μπέρνλι.

Με την εθνική Αγγλίας είχε 42 συμμετοχές μεταξύ των ετών 2005-2010, σκόραρε συνολικά 22 τέρματα, έδωσε το «παρών» σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ έφτασε στον τελικό του Champions League και κατέκτησε κύπελλο Αγγλίας με την Λίβερπουλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης