Προς τιμήν της εθνικής ανδρών της Αργεντινής, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, το Προεδρικό Μέγαρο στο Μπουένος Αϊρες… φόρεσε τα μπασκετικά του.

Σε περίοπτη θέση, στην πύλη του «Ροζ Σπιτιού» ή «Casa Rosada» όπως ονομάζεται το Προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής, τοποθετήθηκε μία μπασκέτα, τη Δευτέρα (16/9), ως ένδειξη αναγνώρισης των όσων πέτυχαν στα παρκέ της Κίνας ο Λουίς Σκόλα και η… παρέα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέρχιο Ερνάντες και η ομάδα του χάρισαν στην χώρα το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο στην ιστορία της, 17 χρόνια μετά το πρώτο (το 2002 στην Ινδιανάπολη), ενώ η Αργεντινή είχε κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο, το 1950, στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της ιστορίας.

Στον τελικό, όμως η Ισπανία με κυριαρχικό μπάσκετ και ασφυκτική πίεση στον 39χρονο Λουίς Σκόλα επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση, 95-75 και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Η ύπαρξη της μπασκέτας προκάλεσε την… περιέργεια των εργαζόμενων στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί, κατά την είσοδό τους για να εργαστούν, όπως των τουριστών και όσων πεζών έκαναν τη βόλτα τους γύρω από την οδό Μπαλκάρσε 50, όπου βρίσκεται η «Casa Rosada».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δηλώνει την υπερηφάνεια, όχι μόνο για τη δεύτερη θέση, αλλά και για την αποφασιστικότητα και την υποδειγματική συμπεριφορά των παικτών» ήταν το σχολιο της γενικής γραμματείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης