Είκοσι ρώσοι «φίλαθλοι», ανάμεσά τους και ο περιώνυμος υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Σπρίγκιν, απελαύνονται και τρεις ακόμη προσάγονται άμεσα σε δίκη μετά τα βίαια επεισόδια του Σαββάτου στη Μασσαλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές, την επομένη της διπλωματικής έντασης που εμφανίστηκε στις γαλλο-ρωσικές σχέσεις.

Οι 23 Ρώσοι περιλαμβάνονται σε μία ομάδα 43 οπαδών οι οποίοι συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια που σόκαραν ολόκληρο τον κόσμο και αμαύρωσαν την έναρξη του Euro 2016 στη Γαλλία. Οι 20 αφέθησαν ελέυθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 20 προς απέλασιν Ρώσοι είναι ηλικίας από 25 έως 40 ετών. Δεν αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία, αλλά βρίσκονταν στη Μασσαλία κατά τη διάρκεια των ταραχών. Εχουν τεθεί υπό κράτησιν σε κέντρο της πόλης και θα απελαθούν τη Δευτέρα για «διασάλευση δημόσιας τάξης», σύμφωνα με τις νομαρχιακές αρχές.

Ο ένας από αυτούς χρήζει ειδικής προσοχής: ο Αλεξάντρ Σπρίγκιν, πρόεδρος του Συνδέσμου Ρώσων Φιλάθλων και συνεργάτης του Ιγκόρ Λέμπεντεφ, μέλους του κόμματος της άκρας δεξιάς LDPR. Εχει εμφανισθεί και στο πλευρό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τρεις από τους συναδέλφους του θα δικασθούν τη Δευτέρα για επίθεση με αυτοσχέδιο όπλο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μπρις Ρομπέν. Ενας Γάλλος δικάζεται μαζί τους με την ίδια κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης