Παραμένει η αναστάτωση στο κυπριακό ποδόσφαιρο μετά τη σύλληψη ενός διαιτητή και ενός προέδρου ομάδας της Β’ κατηγορίας, για υπόθεση χειραγωγημένου αγώνα στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

Πρόκειται για τον διαιτητή του αγώνα Οθέλλος-Αγία Νάπα, Ανδρέα Κωνσταντίνου, και τον πρόεδρο της Αγίας Νάπας και πρώην διεθνή διαιτητή, Δημήτρη Μασιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία έχει στα χέρια της μαρτυρία από παίκτη του Οθέλλου, με βάση την οποία ο Δημήτρης Μασιάς, ο οποίος είναι και ατζέντης του, τον προσέγγισε προσφέροντάς του 10 χιλιάδες ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση. Με βάση τη μαρτυρία, ο παίκτης του Οθέλλου αρνήθηκε και στη συνέχεια ο Μασιάς τού ανέφερε πως εάν δεν τον βοηθήσει θα επηρεάσει τον διαιτητή του αγώνα!

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση των Μασιά και Κωνσταντίνου για οκτώ ημέρες και ο υπουργός Δικαιοσύνης του νησιού, Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε ότι ενημερώνεται για την υπόθεση, ενώ χθες ενημέρωσε προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για την πρόοδο των ανακρίσεων.

Ο Σαββίδης επανέλαβε τη βούληση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καθαρίσει το ποδόσφαιρο: «Θέλω να διαβεβαιώσω, για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κουκουλωθεί ή να σκεπαστεί ή να μην προχωρήσει οποιαδήποτε υπόθεση, ή να μην προχωρήσει υπόθεση εκεί που πρέπει να προχωρήσει, αν υπάρχουν τα κατάλληλα στοιχεία». Να σημειωθεί πως η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα και συλλέγει πληροφορίες, οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε νέα στοιχεία και ενδεχομένως συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης