Ουδεμία προσέγγιση ή συμφωνία υπήρξε στις διαπραγματεύσεις είχαν την Τετάρτη (01/04) οι «κεφαλές» του ποδοσφαίρου και η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA), ως προς τις περικοπές μισθών ή τις καθυστερήσεις στις καταβολές τους, μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανώτεροι εκπρόσωποι της PFA, της Premier League, της Football League και της Ένωσης Προπονητών της Λίγκας (LMA) συζήτησαν διάφορα θέματα που έχουν προκύψει από την πανδημία του ιού Covid-19 και το μόνο που δήλωσαν ότι θα… συνεχίσουν τις συνομιλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση της Τότεναμ να επιβάλει μείωση μισθού ύψους 20% σε 550 άτομα του υπαλληλικού προσωπικού της και οι κινήσεις των Νιούκαστλ και Νόριτς να «χρησιμοποιήσουν» το πρόγραμμα της κυβέρνησης, που σημαίνει πως θα ξοδευτεί δημόσιο χρήμα για να πληρωθούν οι υπάλληλοί τους, έχουν ήδη προκαλέσει πολύ έντονη κριτική.

«Δεν ελήφθησαν σήμερα αποφάσεις. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες 48 ώρες, με επίκεντρο πολλά ζητήματα μείζονος σημασίας, συμπεριλαμβανομένων των μισθών των παικτών και της επανέναρξης της σεζόν 2019/20» ανέφεραν οι εμπλεκόμενοι στη σύσκεψη σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει πως την Τετάρτη η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών έστειλε ένα e-mail προς όλα τα μέλη της, ζητώντας να μην υπογράψουν καμία συμφωνία με τους συλλόγους τους για περικοπές μισθών ή αναβολές χωρίς να συμβουλευτούν την Ένωση. Επ’ αυτού η PFA δεν έκανε κανένα σχόλιο. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο πως ζητά μία συλλογική σύμβαση για τους ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που η Μπόρνμουθ ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τετάρτης (01/04), πως ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Νιλ Μπλέικ, ο τεχνικός διευθυντής της πρώτης ομάδας Ρότσαρντ Χιούζ, ο διευθυντής Έντι Χάουι και ο βοηθός του Τζέισον Τίνταλ «…προέβησαν σε σημαντικές, εθελοντικές περικοπές των αμοιβών τους για όσο διαρκέσει αυτή η αβέβαιη περίοδος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση των συλλόγων να ζητήσουν βοήθεια από κρατικούς πόρους, προκειμένου να πληρώσουν το προσωπικό τους, ενώ τα μεγάλα αστέρια τους απολαμβάνουν τεράστιους μισθούς στο πρωτάθλημα της Premier League, οδήγησε ορισμένους με απευθείας αμφισβήτηση της «ηθικής κατάστασης» του παιχνιδιού.

Ο Τζούλιαν Νάιτ, βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και υπουργός του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού στο βρετανικό κοινοβούλιο, καταδίκασε τέτοιες κινήσεις. «Κάτι τέτοιο είναι σαν… καρφί στο λαιμό. Και εκθέτει τα… τρελά οικονομικά δεδομένα στο αγγλικό ποδόσφαιρο και το ηθικό κενό που υπάρχει στο κέντρο του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης