Η έναρξη των ομαδικών προπονήσεων των επαγγελματικων συλλόγων της Ιταλίας δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα (18/05), καθώς εξακολουθούν να ασχολούνται με τους ιατρικούς κανόνες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η «Gazzetta dello Sport», ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός «RAI» και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η τεχνο-επιστημονική επιτροπή της κυβέρνησης δεν έχει επικυρώσει τους κανόνες που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά στη συνέχεια αμφισβητήθηκε από τους συλλόγους της Serie A και την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί σύλλογοι είχαν ήδη αποφασίσει είτε να συνεχίσουν τις ατομικές προπονήσεις, είτε, το πολύ, να χωρίσουν τους παίκτες σε μικρές ομάδες που θα σέβονταν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Οι σύλλογοι της Serie A ελπίζουν να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, το οποίο έχει τεθεί σε αναστολή από τις 9 Μαρτίου, στις 13 Ιουνίου, αλλά έχουν «κολλήσει» οι συζητήσεις με την κυβέρνηση για το πώς θα γίνει αυτό με ασφάλεια.

Το βασικό σημείο διαφωνίας είναι η επιμονή της κυβέρνησης να τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών ολόκληρη η ομάδα σε περίπτωση που ένας παίκτης βρεθεί θετικός στον Covid-19, ενώ οι σύλλογοι υποστηρίζουν ότι η απομόνωση του εμπλεκόμενου παίκτη θα ήταν αρκετή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι προφανές ότι αυτό δεν θα μας επέτρεπε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τον Αύγουστο, διότι, εάν υπήρχαν 2-3 παίκτες θετικοί σε μία ή δύο ομάδες, όλο το σύστημα θα μπλοκαριστεί για μερικές εβδομάδες», δήλωσε ο πρόεδρος της Κάλιαρι, Τομάσο Τζουλίνι στο «Radio Super Sound».

«Εφόσον αυτό έχει μια καλή πιθανότητα να συμβεί, αυτό θα σήμαινε ότι το 80% έως το 90% από εμάς δεν θα μπορούσαμε να τελειώσουμε μέχρι τις 2 Αυγούστου … Προσπαθούμε, χρειαζόμαστε λιγότερη ακαμψία και μέσα στις επόμενες μέρες θα ξέρουμε κάτι περισσότερο», συμπλήρωσε.

Οι σύλλογοι είναι επίσης αντίθετοι με τη διάταξη ότι κάθε ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και του προσωπικού, να απομονώνεται στις προπονητικές της εγκαταστάσεις πριν ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει τεράστια υλικοτεχνικά προβλήματα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ουντινέζε, Πιερπάολο Μαρίνο, δήλωσε ότι η αβεβαιότητα έκανε την ημερομηνία έναρξης της 13ης Ιουνίου μη ρεαλιστική και ότι χρειάστηκε περισσότερος χρόνος προπόνησης: «Θα ήταν τρέλα για τους ποδοσφαιριστές και τους συλλόγους» είπε στην «RAI».

“Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν από αύριο μπορούμε να προπονηθούμε σε ομάδες ή ατομικά, καθώς οι υπάρχουσες οδηγίες δεν καλύπτονται πλήρως. Εάν το πρωτάθλημα ξαναρχίσει στις 13 Ιουνίου, θα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος τραυματισμού. Το γερμανικό πρωτάθλημα ξεκίνησε χθες μετά από επτά εβδομάδες προπόνησης και αρκετοί παίκτες έχουν ήδη τραυματιστεί.»

Νωρίτερα, η Ίντερ είπε ότι ολόκληρη η ομάδα και το προσωπικό εξετάστηκαν και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. «Όλα τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων της Παρασκευής για τους παίκτες του συλλόγου, το προπονητικό προσωπικό, το διευθυντικό προσωπικό και το υπόλοιπο προσωπικό της ομάδας ήταν αρνητικά» ανέφεραν οι «νερατζούρι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης