Το ειδικό γραφείο της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στην Ισπανία είναι έτοιμο να ασκήσει ποινικές διώξεις για χειραγώγηση αγώνα εναντίον των προέδρων, των προπονητών και των ποδοσφαιριστών της Λεβάντε και της Σαραγόσα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Marca».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα απαγγελθούν κατηγορίες σε ποινικό επίπεδο για «στήσιμο» αγώνα στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Το «ύποπτο» παιχνίδι έλαβε χώρα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2010-2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαραγόσα χρειαζόταν τη νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λεβάντε, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό, και τελικά πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε δύο γκολ του -νυν αρχηγού της Ατλέτικο Μαδρίτης- Γκάμπι.

Τον Οκτώβριο ο μέσος των πρωταθλητών Ισπανίας και αρκετοί άλλοι ποδοσφαιριστές κατέθεσαν ενώπιον δικαστή που έκανε έρευνα για την υπόθεση. Τα ισπανικά ΜΜΕ ισχυρίζονταν ότι ο τότε πρόεδρος της Σαραγόσα, Αγαπίτο Ιγκλέσιας, κατέβαλε ένα αδιευκρίνιστο ποσό στη Λεβάντε, προκειμένου η ομάδα από την Αραγονία να πάρει τη νίκη.

Διαβάστε επίσης:

«Έκανα ότι μου είπε η ομάδα!»,
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, 15:32

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης