Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) έδωσε το «πράσινο φως» στη La Liga προκειμένου να ορίσει παιχνίδια τις Παρασκευές και Δευτέρες, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει έγκαιρα τη σεζόν, που έχει διακοπεί λόγω του κορωνοϊού και αναμένεται να επαναρχίσει στις 11 Ιουνίου.

Η έγκριση της RFEF έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση Δικαστηρίου, που τη δικαιώνει στη διαμάχη της με την διοργανώτρια αρχή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι βρίσκεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία της ομοσπονδίας να δώσει ή όχι άδεια διεξαγωγής αγώνων τις συγκεκριμένες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η RFEF παραχωρεί για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν το συγκεκριμένο δικαίωμα στη La Liga, χωρίς να αξιώνει κάποιο αντάλλαγμα, σε ένδειξη καλής θέλησης. Προσθέτει ότι, ανάλογα με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης, και ιδιαίτερα το αν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, θα αποφασίσει τη στάση της για την επόμενη σεζόν.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η La Liga αναμένεται να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα διεξαγωγής των τελευταίων έντεκα αγωνιστικών του ισπανικού πρωταθλήματος, όπου πιθανότατα θα υπάρχει καθημερινή δράση, με τις «κανονικές» αγωνιστικές να γίνονται από Παρασκευή έως Δευτέρα και τις εμβόλιμες από Τρίτη έως Πέμπτη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης