Σε συμφωνία για το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα επιτρέψει στις ισπανικές ομάδες να επανέλθουν σε (ατομικές σε πρώτη φάση) προπονήσεις από τις 4 Μαΐου, κατέληξε η ευρεία σύσκεψη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού της χώρας με τις αθλητικές ομοσπονδίες, τις επαγγελματικές λίγκες, εκπροσώπους αθλητών και συλλόγων. Το πρωτόκολλο αυτό αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας, ανοίγοντας το δρόμο για την επανεκκίνηση των προπονήσεων.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο σημείο των τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, αυτά θα είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα (4/5) στα ιατρικά επιτελεία των ομάδων, που όμως -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- θα υποβάλλουν σε έλεγχο μόνο όσους παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχουν επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η συμφωνία αυτή θεωρείται ένα αποφασιστικής σημασίας για την επανεκκίνηση της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στην Ισπανία, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού υπενθυμίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ότι η κρίση του κορωνοϊού είναι δυναμική και τα επόμενα βήματα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης