ΗΠΑ: «Λουκέτο» στο MLS μέχρι τον Μάιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 20:55
ΗΠΑ: «Λουκέτο» στο MLS μέχρι τον Μάιο

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (σε συνεννόηση με τις Premier League και EFL) να επεκτείνει την αναστολή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων λόγω της έξαρσης του ιού COVID-19, τουλάχιστον έως την 30η Απριλίου (από 04/04 που ήταν η αρχική ημερομηνία) και η αμερικανική Λίγκα (MLS), ακολούθησε τα... βήματα των Άγγλων.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του MLS ανακοίνωσε πως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα επεκτείνει την αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας για τις επόμενες εβδομάδες (τουλάχιστον), αν και η αρχική απόφαση που είχε πάρει, η εκτελεστική επιτροπή του πρωταθλήματος πριν από μόλις μία εβδομάδα, είχε οριοθετήσει τη διακοπή της Λίγκας -αρχικά- για ένα μήνα.

Όπως τόνισε η αρμόδια επιτροπή του MLS, παρά την επέκταση της αναστολής «...στόχος είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ακόμα και αν οι ημερομηνίες πάνε αρκετά αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό».

Το δεδομένο είναι πως πλέον η διακοπή θα «πιάσει» και τις πρώτες μέρες του Μαΐου κι εν συνεχεία θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης και των δεδομένων που θα υπάρχουν εκείνες τις ημέρες.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου και πρόλαβε να ολοκληρώσει μόλις δύο αγωνιστικές.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 21:03