Ινφαντίνο: «Κανένα παιχνίδι ποδοσφαίρου δεν αξίζει πιο πολύ από μια ανθρώπινη ζωή»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 11:28
Ινφαντίνο: «Κανένα  παιχνίδι ποδοσφαίρου δεν αξίζει πιο πολύ από μια ανθρώπινη ζωή»

Σε συνέντευξή του στο βραζιλιάνικο δίκτυο «UOL Esporte» ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα η επανέναρξη των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων, καθώς, όπως σημείωσε, «...κανένα  παιχνίδι ποδοσφαίρου δεν αξίζει πιο πολύ από μια ανθρώπινη ζωή».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τρία πράγματα στο μυαλό μας κατά σειρά προτεραιότητας: πρώτον, την υγεία, στη συνέχεια τη βοήθεια προς την ποδοσφαιρική κοινότητα σε αυτή την ώρα ανάγκης και επίσης σκεφτόμαστε το μέλλον» ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να αναζητηθεί μια κοινή στρατηγική για λύση, σε αρμονία με το άκουσμα όλων των ιδεών. Χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι κανένα παιχνίδι, καμία διοργάνωση και κανένα πρωτάθλημα δεν αξίζουν τον ρίσκο μιας ανθρώπινης ζωής.

»Ο καθένας στον κόσμο πρέπει να είναι πολύ σαφής σε αυτό. Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Θα ήταν περισσότερο από ανεύθυνο να αναγκαστούν οι διοργανώσεις να ξεκινήσουν εάν τα πράγματα δεν είναι 100% ασφαλή. Αν πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο, θα το κάνουμε. Είναι καλύτερα να περιμένεις λίγο περισσότερο από το να αναλαμβάνεις τέτοιο ρίσκο».

Καταλήγοντας ο Ινφαντίνο επισήμανε: «Η πρώτη πρόταση που έκανα από τις 44 που υπάρχουν είναι η ακόλουθη: το χρονοδιάγραμμα των διεθνών αγώνων διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και σε όλες τις περιοχές του κόσμου και σε όλα τα επίπεδα.

Ως εκ τούτου το σημερινό σύστημα θα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και να αναθεωρηθεί ανάλογα με τις ανάγκες τους, σε μια συλλογική προσπάθεια να διασφαλιστεί μια πραγματικά παγκόσμια προσέγγιση.

»Δεν είναι θέμα εδώ ότι η FIFA θέλει να κερδίσει περισσότερα χρήματα ή να έχει περισσότερη δύναμη. Η FIFA είναι μια ομοσπονδία μη κερδοσκοπικών ομοσπονδιών και το εισόδημά μας είναι εκεί για να επενδύσουμε στο ποδόσφαιρο και να βοηθήσουμε αν χρειαστεί. Όπως συμβαίνει τώρα, δυστυχώς».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 11:44