Σε αντίθεση με τη διεθνή ομοσπονδία στίβου, που δημοσιοποίησε ήδη την πρόθεσή της να μεταθέσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν για το 2022, αλλά και τις αντίστοιχες σκέψεις που υπάρχουν στη FIBA για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, η FINA εμφανίζεται κάθετη στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου το 2021 στη Φουκουόκα, παρά τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

«Όχι», ήταν η απάντηση του πανίσχυρου εκτελεστικού διευθυντή της FINA, Κορνέλ Μαρκουλέσκου, σε ερώτηση του Associated Press σχετικά με την πιθανότητα μετάθεσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα για το 2022. «Αν τους κάνουν (σ.σ. τους Ολυμπιακούς Αγώνες) το καλοκαίρι, τότε εμείς θα αλλάξουμε τις ημερομηνίες. Αν τους κάνουν στις αρχές της χρονιάς, ίσως να μη χρειαστεί να πειράξουμε τις ημερομηνίες. Το μόνο που κάνουμε, είναι να περιμένουμε την απόφαση της ΔΟΕ», δήλωσε ο Μαρκουλέσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα μετά την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, κυκλοφόρησαν σκέψεις για διεξαγωγή τους την άνοιξη του 2021, ενδεχόμενο που προφανώς θα εξυπηρετούσε τη FINA.

Αν τελικά η διοργάνωση του Τόκιο διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021, στη διεθνή ομοσπονδία υγρού στίβου υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για μετάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα τον προσεχή Δεκέμβριο, στο διάστημα κατά το οποίο είναι προγραμματισμένο το Παγκόσμιο κολύμβησης σε 25άρα πισίνα (το οποίο σε αυτή την περίπτωση θα γίνει στα τέλη του 2021).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης