Πριν από δύο μέρες, η Νιούελς Ολντ Μπόις έκανε προσφυγή στη FIFA διεκδικώντας 2,4 εκατομμύρια ευρώ από τη Ρόμα, την οποία θεωρεί ένοχη για παράκαμψη της συμφωνίας που σχετίζεται με την πώληση του Εζεκιέλ Πόνσε.

Ο Αργεντινός επιθετικός είχε αποκτηθεί από τους «τζαλορόσι» το καλοκαίρι του 2015 αλλά δεν έκανε ποτέ ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, αφού έκτοτε παραχωρούνταν συνεχώς δανεικός. Πρώτα η Γρανάδα, στη συνέχεια η Λιλ και τέλος η ΑΕΚ, όπου πέτυχε 16 γκολ σε 27 παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το δανεισμό στην Ελλάδα, η Ρόμα αποφάσισε να τον πουλήσει στους Ρώσους της Σπάρτακ Μόσχας για 3 εκατομμύρια (συν 3 εκ. μπόνους) ευρώ, με κέρδος κεφαλαίου 400 χιλιάδων ευρώ.

Ωστόσο, η Νιούελς Ολντ Μπόις άνοιξε την υπόθεση εναντίον των Ιταλών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, επειδή η Ρόμα χρησιμοποίησε μια στρατηγική για να πληρώσει χαμηλότερο ποσοστό στους Αργεντινούς για τη μεταπώληση του παίκτη, η οποία είχε οριστεί στο 40%.

Αυτό, επειδή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρόμα και Σπάρτακ «συμπεριλήφθηκε ένας παίκτης χωρίς αγοραία αξία, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή στο σύλλογό μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλοκαίρι του 2019 ο Αντρέα Ρομανιόλι, ο τερματοφύλακας της ομάδας Πριμαβέρα των «τζαλορόσι», πωλήθηκε επίσης στη Σπαρτάκ Μόσχας για 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ρόμα λοιπόν -σύμφωνα με τους Αργεντινούς- είχε μειώσει σκόπιμα την τιμή του Πόνσε για να εγγυηθεί στη Νιούελς Ολντ Μπόις ένα χαμηλότερο ποσοστό από την πώληση, δημιουργώντας μια νέα διαπραγμάτευση για έναν άλλο παίκτη (Ρομανιόλι), ο οποίος πληρώθηκε με τα 2,5 εκατομμύρια που θα έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί στην πώληση του Πόνσε.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης