Η ιταλική κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» για την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, 17:51
Η ιταλική κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» για την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις!

Οι ομάδες της Serie A θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν ατομικές προπονήσεις από τη Δευτέρα (4/5), εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε το υπουργείο εσωτερικών της Ιταλίας στις τοπικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, τόνισε την περασμένη Κυριακή, ότι στις 4 Μαΐου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι ατομικές προπονήσεις και οι ομαδικές στις 18 του ίδιου μήνα, την ώρα που ο υπουργός αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, ανέφερε ότι μόνο στα ατομικά αθλήματα θα μπορούσαν να αρχίσουν προπονήσεις και στα ομαδικά θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 18 Μαΐου.

Η Σασουόλο ανακοίνωσε χθες (2/5) ότι θα επιτρέψει στους παίκτες της να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του συλλόγου από τις 4 Μαΐου.

Η Μπολόνια, με έδρα την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, όπου δόθηκε ειδική άδεια στους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων να παίρνουν μέρος στις προπονήσεις σε ατομική βάση από τις 4 Μαΐου, υποστήριξε ότι οι ποδοσφαιριστές της θα ξεκινήσουν την Τρίτη (5/05).

Η περιφέρεια της Καμπάνια, που συμπεριλαμβάνει τη Νάπολι, επίσης είπε ότι οι παίκτες μπορούν να αρχίσουν ατομικές προπονήσεις, με την ομάδα του ιταλικού νότου να μην έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο.

«Οι αθλητές και το προσωπικό, των μεμονομένων κλάδων, όπως κάθε άλλος πολίτης, έχουν την άδεια να προπονούνται ατομικά, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, τουλάχιστον, δύο μέτρων, αλλά και να αποφεύγουν οποιαδήποτε μορφή συγκέντρωσης», αναφέρει η επιστολή του υπουργείο εσωτερικών προς τις τοπικές αρχές.

Η Serie A έχει «κατεβάσει ρολά» από τις 9 Μαρτίου και τόσο η λίγκα, όσο και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FIGC) θέλουν να ολοκληρωθεί η σεζόν, αν και η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει λάβει οριστική απόφαση ακόμη, για το αν θα δοθεί άδεια για να γίνει κάτι τέτοιο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, 17:55