Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Ελβετίας, αποφάσισαν να επεκτείνουν την έρευνά τους προς τον πρώην ισχυρό άνδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Μισέλ Πλατινί, για την πληρωμή 2 εκατ. ελβετικών φράγκων (2,1 εκατ. Ευρώ), από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/06), το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας (OAG).

Η έρευνά τους αφορά την περίοδο του Φεβρουαρίου του 2011, με τους δύο άνδρες να τίθενται το 2016 εκτός ποδοσφαίρου για μία εξαετία, λόγω της πληρωμής που έγινε από τον Μπλάτερ για μία υπόθεση που καταγράφηκε πριν από δέκα χρόνια. Και οι δύο (Μπλάτερ-Πλατινί) αρνήθηκαν πως υπήρξε κάτι παράνομο στη συγκεκριμένη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός εισαγγελέας τόνισε πως από τον Μάιο έχει διευρυνθεί η έρευνα, προκειμένου να καλυφθούν κι άλλες «ανοικτές» πτυχές της υπόθεσης και να ερευνηθεί η ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων τριών προσώπων εκτός από τον Πλατινί.

«Οι ποινικές διαδικασίες έχουν επεκταθεί εναντίον του πρώην προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί λόγω υποψίας συμμετοχής του σε παράνομη διαχείριση και υπόνοιας παραποίησης εγγράφων» ανέφερε η Γενική Εισαγγελία σε ηλεκτρονική τοποθέτησή της, σημειώνοντας παράλληλα το τεκμήριο αθωότητας.

Ο Πλατινί από την πλευρά του τόνισε ότι δεν γνώριζε το αντικείμενο της έρευνας, θεωρώντας ότι το θέμα έχει ήδη ολοκληρωθεί. «Μετά από πέντε χρόνια, είναι πολύ πιθανό ότι η FIFA θα συνεχίσει να με παρενοχλεί με μοναδικό σκοπό να με κρατήσει μακριά από το ποδόσφαιρο και να λερωθεί η φήμη μου. Η καλύτερη άμυνα της FIFA εναντίον μου αυτή τη στιγμή είναι να μου επιτεθεί», τόνισε ο παλιός μεγάλος Γάλλος άσος σε δήλωση που μοίρασε μέσω email στα media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση της FIFA, κατέθεσε αξιώσεις στις ελβετικές αρχές τον περασμένο Δεκέμβριο, ζητώντας να τις επιστραφούν από τον Πλατινί τα 2 εκατ. ελβετικά φράγκα, υποστηρίζοντας πως πληρώθηκαν παράνομα.

Στο μεταξύ, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Ελβετίας, ολοκλήρωσαν τον Μάιο μια άλλη έρευνα, αναφορικά με τις συμφωνίες του Μπλάτερ με την ποδοσφαιρική ένωση της Καραϊβικής για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Κυπέλλου και την Παρασκευή (26/06) υπογραμμίστηκε ότι έχει κατατεθεί ένσταση κατά της διακοπής της, η οποία θα αποφασιστεί από το συμβούλιο εφέσεων του Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστηρίου της Ελβετίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης