Ο θάνατος από αστυνομικά πυρά ενός 20χρονου Αφροαμερικανού σε προάστιο της Μινεάπολης, οδήγησε τρεις ομάδες της πόλης στην απόφαση να μην αγωνισθούν στα πρωταθλήματά τους.

Οι Minnesota Twins ήταν οι πρώτοι που ανακοίνωσαν την αναβολή του αγώνα με τους Boston Red Sox στο MLB (μπέιζμπολ), ενώ ακολούθησαν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς που επρόκειτο να παίξουν με τους Μπρούκλιν Νετς για το ΝΒΑ και οι Minnesota Wild που δεν έπαιξαν με τους St Louis Blues για το NHL (χόκεϊ επί πάγου). Και οι τρεις σύλλογοι έστειλαν, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θυματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η δολοφονία αποδίδεται σε «μια κατά λάθος εκπυρσοκρότηση» από μία αστυνομικό, η οποία τράβηξε το όπλο της, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, αντί του τέιζέρ της.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ντόντε Ράιτ, κατά τη διάρκεια ενός οδικού ελέγχου στο Μπρούκλιν Σέντερ, στη Μινεσότα, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου διεξάγεται η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του πρώην αστυνομικού που κατηγορείται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Η είδηση είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια το βράδυ της Κυριακής.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάϊντεν, αποδοκιμάζοντας τον «τραγικό» θάνατο του Ράιτ, κάλεσε τους διαδηλωτές να παραμείνουν «ειρηνικοί», ζητώντας απ’ όλες τις πλευρές να επιδείξουν ηρεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης