Γερμανία: Στις 16 Μαΐου κι επίσημα η επανέναρξη της Bundesliga

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 15:14
Γερμανία: Στις 16 Μαΐου κι επίσημα η επανέναρξη της Bundesliga

Στις 16 Μαΐου θα αρχίσει εκ νέου η αγωνιστική δράση στην Bundesliga, η οποία θα γίνει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα συνεχιστεί εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (DFL).

Η DFL υπογράμμισε ότι η σεζόν θα συνεχιστεί με τους όρους ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο απαγορεύει την παρουσία θεατών στις εξέδρες των γηπέδων, ενώ το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Σάλκε θα είναι ένα από τα παιχνίδια με τα οποία η Bundesliga θα επιστρέψει στη... δράση εκείνη την ημέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DFL, Κρίστιαν Ζάιφερτ, υπογράμμισε ότι, ενώ αυτή δεν είναι φυσιολογική... επανεκκίνηση, δεδομένων των άδειων κερκίδων και των υπόλοιπων περιορισμών, είναι σημαντικό να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα.

Η DFL θέλει να τελειώσει η σεζόν έως τις 30 Ιουνίου, ακόμα και χωρίς θεατές, προκειμένου να τηρηθούν τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με χορηγούς, καθώς και ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, αλλά και να βοηθηθούν ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 16:08