Προς αναβολή μίας ή δύο εβδομάδων οδεύει η επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος, λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των ομόσπονδων κρατιδίων αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αν και οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα (όπως και αυτές της β΄ κατηγορίας) δηλώνουν έτοιμες να ξαναμπούν στο γήπεδο στις 9 Μαΐου, το σενάριο αυτό απομακρύνεται, καθώς απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τηλεδιάσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη (30/4), αναβλήθηκε κατά μία εβδομάδα και ορίστηκε για τις 6/5.

Ακόμα κι αν από τη διάσκεψη αυτή ανάψει «πράσινο φως» για την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (εξυπακούεται κεκλεισμένων των θυρών), τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή αγώνων στις 9 Μαΐου.

Από κει και πέρα, εφόσον συμφωνήσουν όλοι, η Μπουντεσλίγκα θα μπορούσε να επανεκκινήσει στις 16 ή το αργότερο στις 23 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης