Οι Γάλλοι αποδείχθηκαν πολύ… κακοί οικοδεσπότες για τη Γερμανία και έβαλαν πλώρη για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Ντεσάν, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Euro 2016, που διεξήχθη την Πέμπτη στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας, επιβλήθηκε με 2-0 των «πάντσερ» και προκρίθηκε στον τελικό, μετατρέποντας τα σχέδια του συγκροτήματος του Λεβ για την κατάκτηση της κούπας σε… όνειρα θερινής νυκτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «τρικολόρ» ήταν ο Γκριεζμάν, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, βάζοντας έτσι φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη πρόκριση των Γάλλων.

Mεγάλο μερίδιο στην ποδοσφαιρική «χρεωκοπία» της Γερμανίας πάντως είχε και ο «φύλακας άγγελος» της εστίας της διοργανώτριας, Λορίς, καθώς πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Πλέον οι Γάλλοι έχουν δύο ημέρες μπροστά τους για να προετοιμαστούν για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου τους… περιμένει από την Τετάρτη η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πολύ γρήγορο ρυθμό απέκτησε ο ημιτελικός με το… καλημέρα με τη Γαλλία να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά σπαταλώντας και την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση.

Αυτή σημειώθηκε στο 6ο λεπτό με τον Γκριεζμάν να κάνει έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και να σουτάρει με τον Νόιερ να δείχνει να αντανακλαστικά του αποκρούοντας σωτήρια την μπάλα.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Λεβ όχι μόνο ισορρόπησαν το παιχνίδι αλλά πήραν αυτοί τα «ηνία» έχοντας την κατοχή της μπάλας. Έτσι οι επισκέψεις μπροστά από την εστία του ήτα θέμα χρόνου.

Ο τερματοφύλακας της Γαλλίας είχε αρκετή δουλειά στο σημερινό ματς, με την πρώτη φάση που χρειάστηκε να επέμβει να καταγράφεται στο 14’ όταν ο Τσαν σούταρε και ο ίδιος απέκρουσε σωτήρια.

Ακολούθησαν κάποια μακρινά σουτ εκατέρωθεν που εξουδετέρωσαν τόσο ο Λορίς όσο και ο Νόειρ, ο οποίος στο 42’ είδε τον Ζιρού να βγαίνει τετ α τετ, προτού ο Χέβεντες με σωτήριο τάκλιν απομακρύνει τον κίνδυνο.

Κι ενώ παίζονταν οι καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο, ο Νικόλα Ριτσόλι έδειξε τα 11 μέτρα σε ανύποπτη φάση, όταν σε κεφαλιά του Εβρά ύστερα από κόρνερ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σβάινσταϊγκερ.

Η μπάλα στήθηκε στην «άσπρη βούλα» από την οποία δεν αστόχησε ο Γκριεζμάν, αναγκάζοντας τον Νόιερ α μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Το γκολ επηρέασε πολύ τους Γερμανούς, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Λεβ έχασαν την ψυχραιμία και τη συγκέντρωσή τους, δεν είχαν το «καθαρό μυαλό» του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η εξέλιξη του αγώνα είχε κλονίσει, σαφέστατα, την αυτοπεποίθησή τους.

Οι «τρικολόρ» δεν έκαναν πάντως το λάθος να ψάξουν για χώρους προκειμένου να επιτεθούν αλλά περίμεναν υπομονετικά και ανταμείφθηκαν στο 72΄.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Πογκμπά, ο Νόιερ έκανε άστοχη έξοδο, δεν έδιωξε μακριά και ο Γκριεζμάν με προβολή διπλασίασε τα γκολ του, βάζοντας θεμέλια πρόκρισης για τη Γαλλία.

Η Γερμανία δύο λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν το εξαιρετικό σουτ του Κίμιχ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λορίς έκανε εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του ίδιου παίκτη, κρατώντας το 2-0, που έστειλε την ομάδα του στον τελικό

Κίτρινες: Σβαϊνστάιγκερ, Τσαν, Οζίλ, Ντράξλερ – Εβρά, Καντέ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ):
Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (61΄ Μουστάφι), Χέβεντες, Έκτορ, Τσαν (67΄ Γκέτσε), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ):
Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Σισοκό, Παγέ (71΄ Καντέ), Γκριζμάν (90΄+ Καμπάιγ), Ζιρού (77΄ Ζινιάκ)





Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης