Μολονότι η διάθεση και η πρόθεση της UEFA ήταν να ολοκληρωθούν τα πέντε πιο εμπορικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, αυτό δεν θα συμβεί. Κι αυτό γιατί στο γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου η εφετινή σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσε ουσιαστικά το οριστικό κλείσιμο της εφετινής σεζόν στη Ligue 1 και τη Ligue 2, επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία από την πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι θα επιτραπεί η ατομική προπόνηση σε ανοιχτούς χώρους από τις 11 Μαΐου, με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, απέκλεισε όμως την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων, την άσκηση σε αθλήματα επαφής, καθώς και τη χρήση κλειστών εγκαταστάσεων για προπόνηση.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή εκδηλώσεων (πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών) με περισσότερους από 5.000 ανθρώπους, κάτι που σημαίνει ότι, ακόμη κι αν τα πρωταθλήματα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Το Σαμπιονά αναμένεται να επανεκκινήσει τον προσεχή Αύγουστο με το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη στιγμή που η απαγόρευση είναι απόφαση του κράτους, ο λόγος περνάει στη διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας που καλείται να επιλέξει αν θα ανακηρύξει πρωταθλήτρια την Παρί Σεν Ζερμέν, σε ποιες ομάδες θα δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα συμβεί με την υπόθεση παραμονής/υποβιβασμού.

Για την ιστορία, η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ligue 1 έχοντας 12 βαθμούς διαφορά (και ένα ματς λιγότερο) από τη 2η Μαρσέιγ, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι Αμιάν και Τουλούζ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης