Η οριστική αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με αρχική σκέψη τη μετάθεσή τους για το 2021, προκαλεί ντόμινο εξελίξεων και αλλαγών στον προγραμματισμό των Παγκόσμιων Ομοσπονδιών για τις διεθνείς διοργανώσεις.

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) καλείται να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής όχι μόνο των Προολυμπιακών Τουρνουά ανδρών και γυναικών που εύλογα δεν θα διεξαχθούν τον Ιούνιο όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά και την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ των ανδρών του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το Ευρωμπάσκετ των ανδρών, την πρόκριση στο οποίο διεκδικεί η εθνική Ελλάδας μέσω των «παραθύρων» στα προκριματικά, είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 2 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Η FIBA καλείται να βρει λύση, αφού δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν οι κορυφαίοι διεθνείς Ευρωπαίοι παίκτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι αγωνίζονται είτε στη Euroleague είτε στο ΝΒΑ, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στην ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφορικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων επισημαίνεται πως «δεν θα γίνουν αργότερα από το καλοκαίρι του 2021».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θετικό είναι πως η FIBA έχει κενό στο καλεντάρι της το έτος 2022, καθώς το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί το 2023 σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν όλα δείχνουν πως το Eurobasket θα μετατεθεί για το 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης