Ο Ντόμινικ Τιμ έκανε την ανατροπή στον τελικό του Indian Wells, νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ και κατέκτησε το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της καριέρας του, στερώντας ταυτόχρονα από τον Ελβετό τον 101ο τίτλο της δικής του καριέρας.

Στις δηλώσεις του ο 37χρονος Ελβετός, που έχασε και πέρυσι στον ίδιο τελικό από τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, τόνισε μεταξύ άλλων: «Όχι, δεν είμαι απογοητευμένος, γιατί βρέθηκα απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν καλύτερος. Υπάρχει φυσικά μια λύπη, αλλά έχω βρεθεί κι άλλες φορές σε αυτή την θέση και ξέρω πως θα το ξεπεράσω γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι εύκολο κάθε φορά να εντοπίζεις τι ακριβώς πήγε λάθος, αρκεί να παραδεχθείς πως ο αντίπαλός σου έπαιξε λίγο καλύτερα από σένα στα καθοριστικά σημεία. Είμαι χαρούμενος για τον Ντόμινικ που κατέκτησε τον πρώτο masters τίτλο».

Φυσικά, η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Έτσι και ο Τιμ γνωρίζει πως το γεγονός ότι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου ήρθε απέναντι στον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Κι αυτό τόνισε στις δικές του δηλώσεις ο 24χρονος Αυστριακός, ο οποίος από σήμερα βρίσκεται στο νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Ο Φέντερερ είναι ένας θρύλος και για όλους εμάς τους νεότερους και είναι τιμή που έχουμε την ευκαιρία να παίζουμε μαζί του σε τέτοια μεγάλα τουρνουά. Απέναντι στον Ρότζερ, στον Ράφα και στον Νόβακ, δεν πρέπει να νικήσεις μόνο τον παίκτη, αλλά και όλο τον θρύλο που κουβαλούν και πρέπει πραγματικά να ξεπεράσεις τον ίδιο τον εαυτό σου», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης