Για την απόφασή του να λάβει μέρος για πέμπτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες μίλησε ο Ρότζερ Φέντερερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και θα δημοσιευτεί σήμερα.

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, χαρακτήρισε «τρελό» το να καταφέρει στο Τόκιο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, που θα είναι το δεύτερο Ολυμπιακό μετά το διπλό στο Πεκίνο (2008) και το τρίτο συνολικά μετά και το αργυρό στο απλό του Λονδίνου (2012).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων ο κάτοχος 20 τίτλων γκραν σλαμ και 102 τίτλων συνολικά, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως θα είναι παρών το Ρολάν Γκαρός και το 2020, ενώ πάνω στη συζήτηση ανέφερε πάλι το Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό όπεν, δείχνοντας την πρόθεσή του στα 39του έτη να έχει μία πλήρη αγωνιστική σεζόν και τη νέα χρονιά.

«Έπρεπε να αφιερώσω χρόνο για να μιλήσω με τη γυναίκα μου, την ομάδα και να ακούσω τι λέει η καρδιά μου, για το τι πραγματικά θέλω να κάνω», ανέφερε σχετικά με την απόφασή του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συνέχισε: «Έπρεπε να καταρτίσω το πρόγραμμα σε χώμα, χόρτο, Αμερικανικό όπεν και σκληρές επιφάνειες. Ήξερα ότι ήθελα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να τα κάνω όλα, γιατί δεν είμαι πια νέος κι έτσι πρέπει να κάνω επιλογές στις συμμετοχές μου. Ωστόσο αισθάνθηκα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι που μπορώ και θέλω να κάνω κι έτσι είπα ‘ας το κάνουμε’ όταν το ανακοίνωσα στην ομάδα μου. Τελικά αποφάσισα πως αν δεν το έκανα δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος και τόσο πολύ ενθουσιασμένος».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Κριστίνα Μακφάρλαν, αν ονειρεύεται το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό, απάντησε: «Ο κόσμος θα πει πως πρέπει να πάρω το χρυσό για να γεμίσω τη συλλογή των τροπαίων μου. Όμως δεν είναι έτσι για μένα, δεν θέλω να πιέσω με αυτό τον τρόπο τον εαυτό μου. Μπορώ φυσικά να χειριστώ την πίεση, δεν είναι πρόβλημα αυτό και θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να δω αν μπορώ να πάρω ακόμη ένα μετάλλιο. Προφανώς αν είναι το χρυσό, καλώς να είναι, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν τρελό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, δήλωσε πως ο μεγαλύτερος οδηγός για την απόφασή του αυτή ήταν η σύζυγός του Μίρκα και αναλογίστηκε το να είναι όλοι μαζί ως οικογένεια στο Τόκιο. «Η τελική απόφαση για μένα εξαρτάται πάντα από την οικογένειά μου. Είπα ‘λοιπόν παιδιά (σ.σ. εννοεί τα μέλη της οικογένειάς του), θα είστε για δύο εβδομάδες στην Ιαπωνία ή θα μείνω μόνος αυτό το διάστημα;’ Δεν μου αρέσει να είμαι μόνος χωρίς την οικογένειά μου. Θέλω να είμαι ευτυχισμένος και η Μίρκα ξέρει τι σημαίνουν για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης