Ένα τρίποντο του Σέιβον Σιλντς στα 7 δευτερόλεπτα για τη λήξη της παράτασης, χάρισε στην Αρμάνι Μιλάνο το πρώτο της «διπλό» στην εφετινή Euroleague.

Οι Ιταλοί πέρασαν νικηφόρα με 81-79 από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να δίνει το… φιλί της ζωής στο συγκρότημα του Μεσίνα, διαμορφώνοντας το 70-70 στο τέλος της κανονικής περιόδου και στέλνοντας την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 17 πόντους, ενώ σπουδαία δουλειά κοντά στα καλάθια έκανε ο Κάιλ Χάινς με 16. Από την Μπάγερν ξεχώρισε ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Ουέιντ Μπάλντγουϊν, με 18 πόντους

Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενερμπαχτσέ άρχισε ιδανικά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, κάμπτοντας με άνεση την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα.

Η τουρκική ομάδα έφτασε στη νίκη με 77-63, εξαργυρώνοντας το καταπληκτικό σε άμυνα τρίτο δεκάλεπτο (κράτησε τους Σέρβους στους 11π.) και έχοντας κορυφαίο της επίθεσης τον Λορέντζο Μπράουν (17π.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, στη Βιτόρια, η Μπασκόνια πάτησε γκάζι στον… επίλογο του αγώνα και με επιμέρους σκορ 24-14 στο τέταρτο δεκάλεπτο έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού (76-63) στον ισπανικό «εμφύλιο» με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πιέρια Χένρι με 23 πόντους και 6 ασίστ έκανε τη διαφορά για τους Βάσκους, τη στιγμή πουο Φακούντο Καμπάτσο (17π.) ήταν απελπιστικά μόνος από τη «Βασίλισσα της Ευρώπης».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 67-68

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 69-73

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 80-73

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 76-66

Βαλένθια (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία) 65-63

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου

Χίμκι (Ρωσία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 76-78

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 77-63

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 79-81 -παρ. (70-70κ.α.)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 76-63

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης