Ο Νίκολα Μίροτιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) στη Euroleague για τον Δεκέμβριο.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα οδήγησε τους Καταλανούς σε ρεκόρ 5-0 στη διοργάνωση στη διάρκεια του μήνα, με αποτέλεσμα οι «μπλαουγκράνα» να «συγκατοικούν» με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Εφές στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 νίκες σε 16 αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μίροτιτς, ο οποίος σούταρε στη διάρκεια του μήνα με ποσοστό ευστοχίας 73,7% στα δίποντα και 92,3% στις βολές, είχε μέσο όρο στη διάρκεια του Δεκεμβρίου 19,6 πόντους, 8,6 ριμπάουντ και 25,4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά παιχνίδι.

Έτσι, αναδείχθηκε MVP του μήνα, με αποτέλεσμα να αποσπάσει τη συγκεκριμένη διάκριση για τρίτη φορά στην καριέρα του, καθώς είχε τιμηθεί με το εν λόγω βραβείο τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Οκτώβριο του 2013.

Ο Μίροτιτς είναι ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που φτάνει σε αυτήν τη διάκριση μετά τον Μάρτιο του 2014 και τον Άντε Τόμιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα μπήκε στο… κλαμπ των παικτών που έχουν πάρει τρεις φορές το βραβείο του MVP του μήνα στη Euroleague μετά τον Τόμιτς, τον θρύλο της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον Νάντο Ντε Κολό και τον Βασίλη Σπανούλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης