Μετά τους Κάιλ Χάινς και Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Λούκα Ντόντσιτς έγινε ο τρίτος παίκτης που μπήκε στην All Decade Team (2010-20) της Euroleague.

To… τρομερό μωρό του σλοβενικού μπάσκετ αγωνίστηκε μόλις τρεις σεζόν στη Euroleague πριν περάσει τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο ντεμπούτο του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα έγινε σε ηλικία 16 ετών, με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2015-16!

Έναν χρόνο αργότερα, αναδείχτηκε «ανερχόμενος αστέρας» της διοργάνωσης (2016-17), βραβείο που απέσπασε και τη σεζόν 2017-18, μαζί με τον τίτλο του MVP της σεζόν στη Euroleague, του ΜVP του φάιναλ φορ, αλλά κυρίως σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή Euroleague με τη «βασίλισσα».

Πριν αποχαιρετήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Ντόντσιτς οδήγησε την εθνική Σλοβενίας στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε εκείνον τον αξέχαστο τελικό με τη Σερβία στην Κωνσταντινούπολη στο Ευρωμπάσκετ του 2017!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο πρώτος τίτλος σε Ευρωμπάσκετ για την εθνική Σλοβενίας, με τον Ντόντσιτς να αναδεικνύεται μέλος της κορυφαίας ομάδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς είχε συγκεντρώσει 21,6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης τη σεζόν 2017-18 να συνιστούν τη δέκατη καλύτερη επίδοση αυτών των δέκα χρόνων. Και τότε ήταν μόλις 18 ετών!

Στα 21 χρόνια του σήμερα, ο Λούκα Ντόντσιτς θα είναι σίγουρα ο νεότερος παίκτης της All Decade Team της Euroleague, όταν αυτή θα ολοκληρωθεί!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης