Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριους Γκριγκόνις, η Ζαλγκίρις Κάουνας πέρασε νικηφόρα την Παρασκευή από την έδρα της Φενερμπαχτσέ, «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Πιο συγκεκριμένα οι Λιθουανοί επικράτησαν με 79-76, για την 6η αγωνιστική της Euroleague και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 3-3, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πέμπτη τους ήττα σε έξι αγώνες στη φετινή διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Τούρκοι βρέθηκαν στο +7 (76-69) ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη, αλλά η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν αποφασισμένη για το «διπλό».

Με σερί 10-0 και τον Γκριγκόνις να σημειώνει τους 7, μαζί με το δίποντο του… προσπεράσματος στα 9΄΄, αλλά και τις βολές της νίκης (2/2), οι Λιθουανοί πανηγύρισαν μία τεράστια εκτός έδρας επιτυχία.

Πρώτος σκόρερ των νικητών και MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Λιθουανός γκαρντ με 19 πόντους, ενώ ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο γνώριμος μας, Ζακ ΛεΝτέι, με 16. Από τη Φενερμπαχτσέ ξεχώρισε ο Νάντο Ντε Κολό με 29 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας άγγιξε το νταμπλ νταμπλ σε πόντους (13) και ασίστ (9).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ισπανία, η Βαλένθια εξαργύρωσε την παραγωγικότητα του δευτέρου ημιχρόνου, σπάζοντας το… ρόδι στην Ευρώπη (ρεκόρ 1-5).

Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 81-72 της Βιλερμπάν, η οποία έχασε τη μάχη των ριμπάουντ και έβλεπε τους Λιβιό Ζαν-Σαρλς, Αντουάν Ντιό να είναι απελπιστικά μόνοι στην επίθεση με 20 και 17 πόντους, αντίστοιχα…

Με την αποψινή ήττα οι Γάλλοι υποχώρησαν σε 3-3. Κορυφαίος των νικητών ο Μπόγιαν Ντούμπλεβιτς με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Νωρίτερα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε στις νίκες, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, επικρατώντας 87-70 της Ζενίτ στον ρωσικό εμφύλιο, που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη.

Πρώτη ήττα για την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο

Aπό εκεί και πέρα, με ανατροπή στον… επίλογο της αναμέτρησης, εξαργυρώνοντας το «ζεστό» χέρι του Σέρχιο Ροντρίγκεθ από τα 6.75 (3/3 στο τέταρτο δεκάλεπτο), η Αρμάνι υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη εφετινή ευρωπαϊκή ήττα της.

Οι Ιταλοί επικράτησαν με 83-70 των «μπλαουγκράνα» στο Μιλάνο και αυξάνοντας το ρεκόρ τους σε 5-1 έπιασαν τους Καταλανούς στην κορυφή.

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα είχε βρεθεί στο -6 (52-58) στο 30΄, αλλά με αιχμή του δόρατος τον Ισπανό γκαρντ, απάντησε με το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 31-12 στο τέταρτο δεκάλεπτο, ρίχνοντας στο… καναβάτσο την Μπαρτσελόνα.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, που είχαν ένα εντυπωσιακό 50% από τα 6.75 (14/28 τρίποντα), ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 17 πόντους και 7 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισαν οι Μπράντον Ντέιβις και Νίκολα Μίροτιτς με 15 και 13 πόντους, αντίστοιχα.

Τέλος στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η Ρεάλ, μετά από τρεις διαδοχικές ήττες. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επικράτησε με 85-71 της Αλμπα Βερολίνου στη Μαδρίτη, βελτιώνοντας σε 3-3 το ρεκόρ της.

Οι Ισπανοί εξαργύρωσαν την έφεση τους στη δημιουργία (22 ασίστ), υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην πέμπτη εφετινή ευρωπαϊκή απώλεια τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των θριαμβευτών ο Σέρχιο Γιουλ με 12 πόντους και 6 ασίστ σε 14 λεπτά συμμετοχής, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αναδείχθηκαν οι Άντονι Ράντολφ (12π.), Ουσμάν Γκαρούμπα (12π.). Γέμισε τη ρακέτα ο Βάλτερ Ταβάρες με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Στη χώρα των Βάσκων, η Μπασκόνια έστησε… πάρτι, απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, φτάνοντας άνετα στο τελικό 93-60.

Η χαώδης διαφορά στα ριμπάουντ (42 έναντι 21 των Γερμανών) απλούστευσε το έργο των Βάσκων, οι οποίοι με πρωταγωνιστή τον «συνήθη-ύποπτο», Τορνικέ Σενγκέλια (19 πόντοι), επέστρεψαν στις νίκες, πανηγυρίζοντας τ

Η 6η αγωνιστική:

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

 Ερυθρός Αστέρας – Χίμκι 90-78

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Αναντολού Εφές 86-70

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 70-87

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 76-79

Βαλένθια – Βιλερμπάν 81-72

Αρμάνι Μιλάνο – Μπαρτσελόνα 83-70

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 65-90

Μπασκόνια – Μπάγερν Μονάχου 93-60

Ρεάλ Μαδρίτης – Άλμπα Βερολίνου 85-71

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης